Cintamani, steen van het Licht of toch niet?

Als je zoals ik, de berichten van Cobra en Rob Potter volgt, dan stuit je op informatie over de Cintamanisteen. Dat maakt mij, als kristallenliefhebber, heel nieuwsgierig. En misschien jou ook? Zie ook de update aan het eind van dit bericht.

De Cintamani zou namelijk ongelooflijk belangrijk kunnen zijn bij de doorbraak die ervoor zorgt dat de Aarde eindelijk een bevrijde planeet zal zijn (en dat laat niet meer zo lang op zich wachten). Maar ook op persoonlijk vlak kun je met de Cintamani het een en ander verwachten..
Ik heb informatie voor je verzameld en vertaald én ik heb twee handige tips voor je! Of zijn ze toch negatief? Lees maar..

Cintamani, van blog Rob Potter, http://thepromiserevealed.com

Afkomstig van een meteoriet

De Cintamanistenen zijn volgens Cobra afkomstig van een meteoriet, die ooit een planeet(je) in het Sirius sterrestelsel was. Er is sprake van een oorspronkelijke Cintamanisteen die eivormig was en vele, vele jaren geleden door 40 verschillende opgestegen meester-wezens, als een speciaal gereedschap naar de aarde werd gebracht. De steen dient als speciaal gereedschap om de aarde in haar huidige transitie te helpen. De grote, eivormige Cintamanisteen werd geplaatst in de Gobiwoestijn.

Hieronder volgt nog meer informatie via de website van Cobra.

De mensen van de binnen-aarde (agartha o.a.) zouden veel Cintamanistenen hebben en ze af en toe heben gegeven aan enkele mensen op het oppervlakte, die veel invloed hadden. O.a. aan koning Salomon en Alexander de Grote. En aan groepen van de Tempeliers en de Vrill Girls, Nicholas Roerich. De laatste deed zijn best om er wereldvrede mee te bereiken.
De donkere krachten, zoals Inquisitie, Jezuïeten, Nazi’s, probeerden tevergeefs om zelf Cintamanistenen te krijgen.
De Cintamani is de heilige steen van de Brotherhood of the Star, het laatste overblijfsel van de mysteriescholen van Atlantis.

Verhuizing

Kort vóór 2012 werd de steen verhuisd naar de belangrijke vrouwelijke vortex op aarde, onder het Titicacameer in Bolivia, bij de heilige berg Tehama.
Duizenden jaren, tot het einde van de 50’er jaren van de vorige eeuw, was de primaire vortex mannelijk en die lag in de Himalaya’s. (Die eindtijd komt overeen met de invasie van China in Tibet!)

Sinds de grote steen onder de heilige berg Tehama in Bolivia is verhuisd, is die geactiveerd als een ontvanger van de kosmische stralen, om het etherische grid van de aarde te stabiliseren. Momenteel is de steen ontvanger en doorgever voor de energieën van de galactische centrale zon, zodat alle levensvormen op aarde hun vibratie kunnen verhogen.

De grote eivormige Cintamanisteen werkt ook in conjunctie met de zgn. gouden schijf van de zon, die zich ook ongeveer op die plek bevindt. Deze twee objecten worden gebruikt om de kosmische energieën te focussen, die uitstralen in de aarde en die door de meesters worden gebruikt om de vibratie van de aarde en die zielen op aarde, die daarvoor gevoelig zijn, te verhogen. (Blijkbaar zijn niet alle zielen hier gevoelig voor.)

Kleine Cintamanistenen

Er zijn overal op aarde fragmenten van de grote Cintamanisteen verspreid en die zijn nog steeds in resonantie met de grote steen. Rob Potter, van The Promise Revealed, ontvangt af en toe een kleine voorraad om te verspreiden (=verkopen).

Voor de werking maakt het niet uit of je een grote of een kleine steen hebt. Maar zelfs een kleine steen kan nog vrij duur zijn en daar komen de verzendkosten uit de VS nog bij..

Tip: Geen geld voor zo’n steen? En dan?

Een goed idee kan zijn om een afbeelding uit te zoeken van een Cintamanisteen die jou aanspreekt en op die afbeelding te focussen. Dan vraag je de steen om – in overeenstemming met jouw hogere zelf én de Bron – zijn energie aan jou te laten voelen. Het is nu niet meer nodig om de steen aan te schaffen. Misschien vind je het prettig om de afbeelding van de steen bij je te dragen, of om er af en toe even naar te kijken, als geheugensteuntje. De steen maakt nu deel uit van jouw energieveld, zo lang als jij dat wilt.

Ben je nog niet zo handig met het downloaden van energieën? Judy Satori, die de Taal van het Licht doorgeeft, heeft een mooie video gemaakt. De activatie die ze daarin geeft, zorgt ervoor dat de energie van de steen in jou wordt geactiveerd.

Waarom vinden velen deze Cintamanistenen zo belangrijk?

Op persoonlijk vlak kun je de steen inzetten om je energievelden te balanceren, implantaten en lichaamsvreemde energieën te verwijderen (wel handig om te affirmeren dat je tandkroon of je kunstheup daar niet toe hoort..). 😉

De steen zou kunnen zorgen voor:
– Helderheid van geest en intentie
– Dat je niet zo snel meer jezelf om de tuin laat leiden, of mentale blokkades aanlegt
– Verhogen van je compassie voor anderen
– Verhogen van de helende capaciteiten van je eigen lichaam
– Verhogen van je inspiratie en intuïtie, speciaal gerelateerd aan je missie op aarde
– Kalmer worden en emotioneel meer in balans, gevoelens van veiligheid
– Harmoniseren van elektromagnetische vervuiling om je heen, tot op zekere hoogte verminderen van aanvallen door scalaire wapens en andere vormen van energetische aanvallen.

De steen is zwart of donkerbruin. Meestal opaak maar soms ook doorzichtig. Het is een feite tektiet, maar niet alle tektiet is Cintamani. De energie van de steen is, in tegenstelling tot de kleur, puur licht. En ze brengt ook veel ‘aan het licht’, ook op persoonlijk vlak. Ze laat je dingen zien die diep verborgen zitten in jou, om je te helpen transformeren, zodat je klaar bent voor je missie en jouw deel kan doen in het planetaire bevrijdingsproces.

Ondersteuning van transformatie Aarde

De steen is namelijk nog veel belangrijker. Ze ondersteunt de transformatie waar de aarde nu doorheen gaat. Ga daarom alleen met deze steen werken als je je helemaal wilt inzetten voor het Licht.
Mocht je negatieve intenties hebben, dan zal de steen deze versterken en dat slaat uiteindelijk op jezelf terug, dus daar word je dan niet blij van..
Als je mét de steen wilt werken, dan ga je deel uitmaken van het energetische netwerk dat de aarde begeleidt in haar transitie en bevrijding. ’t Is maar dat je het even weet.. 😉

The Event

Tijdens ’the Event’ zal de Galactische straal door de Cintamanistenen heen vloeien en een ieder die een Cintamanisteen heeft, zal zodoende dienst doen als een energiedoorgever. De energieën van de compressiedoorbraak zullen door jou heen in het aardegrid worden geladen. Aldus Cobra.
Lees meer over de Event hier.

Cintamani of Chintamani

De steen wordt Cintamani genoemd, maar ook wel Chintamani, met een h ertussen. Verhalen over de steen vind je in de tradities van de inheemse volken van de VS (She-she-tay stone), maar ook in het Tibetaans Boeddhisme (Chintamani Mahakala). In de Tibetaans-boeddhistische kunst worden de Cintamanistenen meestal afgebeeld in kleuren. Op deze pagina vind je  meer informatie vanuit het Boeddhisme.

Update 3-2018:

De vraag is of de cintamani stenen via Cobra dezelfde zijn als de boeddhistische. Ik twijfel daar sterk aan.

Mijn twijfels nemen nog toe na het lezen van een verhaal over de vermeende, duistere krachten van de stenen via Cobra. Een therapeut, die ik persoonlijk ken en hoog acht, heeft ze getest en het resultaat was niet best. Ik heb de steen mogen voelen en voor mij voelde het zeer laag in energie. Het probeerde mijn energieniveau omlaag te trekken.

Zijn de stenen van zichzelf slecht? Of heeft iemand ze geprogrammeerd met negatieve energie? Ik denk dat weinig stenen, die van de aarde komen, negatief zijn. Deze cintamani’s zouden echter afkomstig zijn van een meteroriet en dan gaan er wellicht toch andere dingen meespelen.

Enfin, lees en beoordeel het zelf in dit blog hier.

Update 31-3-2018:

Cintamani stenen zouden ook te vinden zijn in Colombia. Merk op dat het veel lijkt op Moldaviet, tektiet, etc. Meer info via deze website.

Inmiddels ben ik ook aan het twijfelen over Cobra, ik volg zijn berichten nog maar sporadisch. Het is mogelijk dat hij een bedrieger is. Er gaan verhalen rond waarin wordt beschreven dat de originele persoon die zichzelf Cobra noemde is overleden en dat zijn broer zijn plaats heeft ingenomen. Cobra spreekt altijd via voice-modulation in zijn interviews en wil dus anoniem blijven. Tijdens zijn conferenties moeten alle deelnemers een non-disclosure overeenkomst tekenen. Dat zou ik niet prettig vinden.

Update 7-7-2019

Af en toe krijg ik opmerkingen op dit blog, daarom deze aanvulling: De steen die in Nederland werd getest zou afkomstig zijn van een partij die werd aangeboden aan diverse therapeuten. Het is dus niet zeker of dit wel een cintamani was die via Cobra/Rob Potter werd doorgegeven. Dat kan natuurlijk bepalend zijn.
Er zijn ook zoveel krachten actief om mensen met een echt waarheidsverhaal in discrediet te brengen. Dit gebeurt voortdurend met mensen als Corey Goode en David Wilcock en vast ook met Cobra.
Gebruik vooral je eigen onderscheidingsvermogen.

Waarom schreef ik dan dit blog, denk je misschien? Ik schreef het eerste deel in 2016 en ik was enthousiast. Toen wist ik nog niets van de mogelijke controverse. Vandaar dat ik nog enkele updates heb toegevoegd.

Meer lezen? Nederlandse vertalingen en blogs

Op weg naar zielsvreugde

The Event infoblog

Delen:

11 Replies to “Cintamani, steen van het Licht of toch niet?”

 1. lieve essers schreef:

  ik vroeg me af of het dezelfde steen is als shungite, omdat ik ze al samen vermeld heb zien staan, maar heel interessante info, dank je wel

 2. Tiny Kuijpers schreef:

  ook ik denk dat shungite hetzelfde is, de informatie daarover staat inderdaad gelijk aan deze steen, en je kunt bij untwine1@yahoo.com zelfs stenen krijgen van cintamani, dus aanvragen zou ik zeggen

 3. skywalker2308 schreef:

  De zwarte steen is geen cintamani, Cintamani is groen, en geeft licht in het donker

  • sjaMama schreef:

   Dank je wel. De groene lichtgevende zijn bekend vanuit Tibet o.a. Maar de zwarte is een tektiet en wordt ook cintamani genoemd. Ik weet nog steeds niet of dat terecht is maar ja.. verwarring alom.

 4. Debby schreef:

  Ik denk NIET dat het het zelfde is als shungit. shungit is nooit doorzichtig als je hem tegen het licht houd, ook niet de shungit elite die meer zilver achtig is dan zwart. de elite heeft wel ook hele bijzonder eigenschappen zoals dat het een holle atoom is!

 5. Mara schreef:

  Een cintamani is een heilige steen! Dat kan van alles zijn. Maar hier hebben we het over een saffordites. Een tektiet. Als je de steen tegen het licht houdt dan schijnt hij rozeachtig door. Een schungit is een hele andere steen di e ge bruikt wordt om electrosmog te neutraliseren. Ikzou de schrijver van dit blog willen adviseren zich eens helemaal te informeren over wat en wie en hoe de persoon cobra is en werkt. Veroordelen kan altijd nog!

 6. serab schreef:

  waar kan ik een echten cintamani kopen?
  gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs