Eenzaamheid in december

Decemberbericht van Inelia Benz: December brengt vaak een gevoel van eenzaamheid, melancholie, verlies en gebrek met zich mee. Bij volwassenen en zelfs bij sommige kinderen. Die gevoelens worden versterkt door de media en door de maatschappij.

Maar ook willen we graag delen, geven en we hebben compassie voor mensen die niet zo ‘gelukkig’ zijn als wij in het kerstseizoen. En dat terwijl de winter- of zomerzonnewende (afhankelijk van op welke plek op aarde je je bevindt), geladen is met Gaia’s sluimerende en krachtige energie in het Noorden, en overvloedige energie in het Zuiden.

Hoe reageer je daar nu op?

Mijn gehele leven heb ik decembers, gevuld met vreugde en delen gehad.. en andere decembermaanden waarin mijn familie niets te eten had. Ik heb ook het verlies gevoeld, niet de decembervreugde te kunnen delen met diegenen die hun lichaam hadden verlaten, of die spoorloos verdwenen waren.

Als we op onze plek zouden zijn, als het kerstseizoen niet gekaapt zou zijn door de media, de commercie en de religie, dan zou dit eenvoudigweg een tijd zijn om de geschenken van het seizoen te vieren. Of niet.

Afgescheidenheid

Je eenzaam voelen is een aspect van afgescheidenheid. En toch hoort het verdriet dat we niemand bij ons hebben in deze tijd ook bij de menselijke soort. Onze lichamen hebben menselijk contact nodig, ons hele wezen heeft dat nodig!

Ons Wezen, onze essentie, als een lid van het menselijk ras, is afgescheiden van andere mensen. En van de Bron. Dit is GEEN natuurlijke staat voor ons!

Wanneer we ons trillingsniveau verhogen, gaan we ons steeds minder eenzaam voelen. Minder afgesneden, minder afhankelijk van die kleine momenten van menselijk contact en meer in staat om het gehele menselijke collectief te omhelzen.

Afzondering door taal

Een van de instrumenten om ons af te zonderen is … TAAL! Verbale en geschreven taal is voor de menselijke soort NIET natuurlijk. De woorden die jij nu leest zijn geen natuurlijke vorm van communicatie voor ons. Ze verdelen ons, ze scheiden energie en ideeën.
Maar voor het moment is het de enige manier om complexe ideeën te delen, door middel van de media die we tot onze beschikking hebben.

Toch kunnen we deze vorm van afgescheidenheid achter ons laten. Al is het maar gedurende een minimum van twintig minuten stille meditatie per dag. Dat is een heel, heel krachtig gereedschap dat ons voorbij ’taal’ brengt en precies in het hart van de communicatievorm die voor ons natuurlijk is. Directe communicatie met de Bron en met anderen van ons ras (en aan ons verwante rassen).

“Maar ik kan niet mediteren!”, zullen sommigen van ons roepen. Niet waar!
Als dit gebeurt, doe dan de firewall oefening. En ook de oefening om angst te verwijderen.
In de meeste gevallen komt het onvermogen om de geest tot rust te brengen gewoon vanuit angst.

En, zoals Yoda van Star Wars zei: “Nee, niet proberen! Doen! Of doe het niet. Er bestaat geen proberen!”

Het is uiteindelijk heel eenvoudig. Willen we voorbij dit idee van afgescheidenheid komen of niet? Er is geen goed of fout antwoord. Beide paden van evolutie zijn waardevol en gewaardeerd. Ze zijn alleen niet vergelijkbaar meer.

Verwelkom de emotie

Dus, als we ons eenzaam voelen, bekijken we dat gevoel. We oordelen niet. We anayseren het niet. We proberen het niet te onderdrukken of het weg te wuiven. We kijken, en we verwelkomen de emotie. We laten de emotie groeien, we voelen er dankbaarheid voor, we sturen het liefde en licht en we omhelzen het terug in Eenheid. We bevrijden het!

Vertaling van een gloednieuw artikel van Inelia Benz.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs