Emmanuel Dagher: de koorden opschonen

Energieweerbericht voor november 2012: De koorden opschonen. Gedurende oktober werd de zon weer matig actief, stootte zonnevlammen uit, die geomagnetische stormen veroorzaakten in onze aardse magnetische veld. Degenen die in het hogere deel van de noordelijke halfrond wonen, konden verbazingwekkende aura’s van het noorderlicht op zien lichten in de nachtelijke hemel.

Hoewel de recente zonneactiviteit technisch gezien geen X-klasse was (welke als de meest krachtige wordt gezien), voelde het effect op ons emotionele, fysieke en wereldlichaam wel zeker zo. Op dit moment zullen velen van ons zich realiseren dat alles energie is. Dus met dit bewustzijn weten we dat wanneer er ergens een energieverschuiving plaatsvindt (geomagnetische stormen), alles en iedereen op een bepaald niveau beïnvloedt wordt.

Hoe heeft de zonneactiviteit van oktober effect op ons gehad? Op een werelds niveau heeft de Aarde krachtige reinigingen en bewegingen ervaren die Haar toestaan zich te verbinden aan een heilige plaats, die gemakkelijk het snel ontwikkelende bewustzijn van het collectief ondersteunt. Het zijn niet altijd de vlinders en regenbogen die we de afgelopen weken gezien hebben in de weerpatronen en Aardeveranderingen, maar het is allemaal deel van het Goddelijk proces dat ons de aanzet geeft tot een hogere staat van bewustzijn op werelds niveau. Omdat we allemaal verbonden zijn, evolueren wij als collectief, samen met de Aarde.

Op persoonlijk niveua hebben veel van ons een grote fysieke en emotionele reiniging ervaren, wat ons verbond met een hogere staat van zijn. Ja, veel van ons hebben het gevoel er ‘wel klaar mee te zijn’, maar als we over een tijdje terug kijken zullen we zien dat het ‘t allemaal waard was.

Wanneer we schijnbaar vreemde weersomstandigheden of Aardeveranderingen meemaken, is er geen reden om te opereren vanuit angst of zorgen. Nogmaals, het is allemaal deel van het proces wat ons naar een hogere staat van bewustzijn leidt. De Aardeveranderingen zijn alleen maar de fysieke manifestaties van het veranderende bewustzijn dat wordt verankerd. Als je ooit twijfelt, weet dan dat we in iedere nanoseconde goddelijk geleid worden door onze intuïtie, om daar te zijn waar we nodig zijn. Dit gebeurt, of je je nu bewust daarvan bent of niet. Het meest krachtige dat we kunnen doen gedurende Aardeveranderingen, is onvoorwaardelijke liefde sturen naar ieder hoekje van de Aarde, inclusief alle bewoners (mensen en dierenvrienden), waterlichamen, vegetatie en planten, aardse mineralen en al het andere op onze mooie planeet. Door dit te doen dragen we bij aan het creëren van een zachtere verschuivingservaring voor ons allemaal.

Als er één ding is wat ik absoluut weet, is het dat het Universum (het kerngedeelte in ons allemaal) ons nooit meer geeft dan we aan kunnen. Hoe we reageren en handelen is aan ons natuurlijk, maar we hebben de kracht om te besluiten of we het gemakkelijker of uitdagender zullen maken.

De laatste zonsverduistering van 2012

De recente zonnestormen van oktober hebben het toneel klaar gemaakt voor de totale zonsverduistering op 13 november (in Australie en de Pacific de 14e). Deze zonsverduistering en die van afgelopen mei komen beide net voor het afsluitende fase van de Mayakalender, waarvan wordt gezegd dat deze eindigt op 21 december 2012. Volgende maand zal ik hier dieper op in gaan.

Dus, deze zonsverduistering zal zeker een krachtige uitwerking hebben op de komende maanden. Tegen 2013 kijken we terug en zien hoeveel groei en verandering er werkelijk voor ons allemaal gebeurd is in het laatste kwartaal van 2012.

De koorden reinigen (knopen ontwarren)

Op een persoonlijk level zal de zonsverduistering van 13/14 november een aantal grote openbaringen creëren in ons leven, vooral waar het over relaties gaat. Dit is inclusief de relatie met onszelf. We gaan helderder zien of onze relaties gezond of ongezond zijn. Deze helderheid zal het uitdagender maken om ‘de andere kant op te kijken’, of ‘excuses’ te vinden voor het minder respectvol, aardig, eerlijk en liefdevol gedrag wat we in relaties hebben ervaren.

Als we iemand zijn die nog in een ongebalanceerde of aftappende relatie zit met een vriend, familielid, collega of zelfs onszelf, komt er snel een onmiddellijke uitkomst. Deze uitkomst betekent niet noodzakelijkerwijs dat het gemakkelijk of comfortabel is, maar het zal snel gebeuren, als het nog niet gebeurd is. Deze uitkomst is iets wat ik het koordreinigingsproces noem.

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige mensen in ons leven ons meer triggeren dan anderen?

Dit komt meestal voort uit een soort van onbewuste afspraak die een onzichtbare energiekoord/band creëert met die persoon met de bedoeling om een specifieke les te leren die ons zal toestaan om meer te groeien in ons ware Goddelijke Zelf. Meestal zijn deze koorden gevormd met iemand die echt tegen onze grenzen aanduwt en ons een uitermate oncomfortabel doet voelen. Deze koorden kunnen hun oorsprong hebben in dit leven of een vorig leven. Wanneer we nog steeds een aantal van deze koorden dragen met bepaalde mensen in ons leven, zullen dingen snel tot een hoogtepunt komen (als ze dat nog niet gedaan hebben), zodat er een oplossing kan komen. Dus laten we ons bewust zijn van het feit dat grote verschuivingen binnen onze relaties aan de nabije horizon staan.

Als er een schijnbaar ongebalanceerde relatie is in ons leven, is het tijd om er actief iets mee te doen, ook al betekent dat een serieus gesprek. Ik weet veel van ons die een beetje gevoelig zijn, de neiging hebben om weg te draaien van het onszelf werkelijk uitdrukken in een relatie. Omdat we bang zijn dat we de ander raken of pijn doen. Maar we kunnen simpelweg niet meer de andere kant op kijken. Wat er van ons gevraagd wordt is om onze waarheid uit te spreken op een compassionele (mededogende) en bekrachtigende manier. Dat is het grote thema voor deze maand, om actief je vrijuit en volledig te uiten zonder je nog te verstoppen. Een goede start om dit te gaan doen kan zijn door onszelf vragen te stellen als; ‘Welke lessen heeft deze ervaring in mijn leven gebracht, en welke bekrachtigende stappen kan ik nemen om mezelf te bevrijden van het  recreëren van die ervaring?’

Net als de koorden reinigen op persoonlijk niveau, reinigen we ook de koorden op wereldniveau. Verwacht getuige te zijn van grote verschuivingen en veranderingen in de relaties tussen landen. Nieuwe connecties zullen gevormd worden en oude relaties gebaseerd op ‘zij tegen hun’ mentaliteit zullen beginnen te desintegreren. Het is echt een opwindende tijd!

Het vergevings-stuk

Om het koordreinigingsproces nog meer te versnellen, is er altijd het cadeautje van vergeving voor ons, om van te tappen. Wat is het geheim van ware vergeving? Vergeving heeft niets te maken met iemand of iets buiten onszelf. Het gaat minder over egoïstische trots en meer over werkelijk blijvende vrijheid.

Vergeving is alleen een resultaat van het in staat zijn om de gedachte van het verleden met de ongezonde percepties die we hadden los te laten, en onszelf terug te plaatsen in het huidige moment. Omdat we nog steeds menselijk zijn, is vergeving nodig en helpt ons te bevrijden. Om zo weer verbinding te kunnen maken met wie we in onze diepste kern zijn, wat liefde in actie is. De daad van vergeving dient als een brug die ons terug leidt naar deze heilige plek van weten en zijn wie we werkelijk zijn, en wanneer we eindelijk volledig opereren vanuit deze ruimte van Goddelijke Herinnering realiseren we ons dat er werkelijk niets meer is om te vergeven.

(Absolutie is de overtreffende trap van vergeving, zie deze oefening. )

Verder gaan

Het ‘koordreinigingsproces’ of ‘kernreinigingsproces’ waar we doorheen gaan opent ons voor een nieuw tijdperk van vrede, liefde, eenheid en overvloed voor allemaal. We hebben zicht op wat er gebeurt, nu de fine-tuning fase ons naar dit nieuwe tijdperk leidt waar simpelweg geen ruimte is voor wat dan ook dat ons verwijdert van een gemeenschap, gebaseerd op deze principes.

Met dit nieuwe tijdperk dat begint en het vorige tijdperk waar we zo gewend aan zijn, dat begint af te winden, is het normaal om door een rouwfase te gaan. Als je je bedroefd voelt of somber, of je voelt dat in het collectief, weet dat het deel is van het loslatingsproces en dat het oké is dat je dit zo ervaart. Het betekent niet dat we minder spiritueel of verlicht zijn wanneer we door een rouwperiode gaan. Door de belangrijkheid van rouwen te herkennen en jezelf volledige toestemming te geven dit zo te ervaren, praktiseren we het hoger bewustzijn volledig.

De komende paar maanden is het belangrijk dat we liefdevol zijn, aardig en mededogend voor onszelf en anderen. Er gebeuren veel innerlijke en uiterlijke transformaties, dus laten we aardig voor elkaar zijn, inclusief onszelf. We zijn allemaal één familie, en snel zal een heel andere collectieve realiteit zich beginnen te manifesteren, wanneer meer mooie zielen wakker beginnen te worden.

Samen laten we de grote verschuiving in onze harten gebeuren, en daarvoor ben ik diep dankbaar.

Tot de volgende keer,

Emmanuel

©2009-2012 Emmanuel Dagher, Magnified Manifesting All Rights Reserved www.magnifiedmanifesting.com You are absolutely welcome to share and distribute these forecasts with others as you feel guided. Please make sure to keep the integrity of this article by including the author & source website link. http://www.magnifiedmanifesting.com/meet-emmanuel

Met dank aan  Joke van Unicyradio voor de vertaling.

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs