Gereedschap voor manifestatie: dagdromen!

Manifesteren doen we altijd en overal. Het is niet iets dat we ‘starten’ als we er bewust van worden, of wanneer onze waarneming zich verruimt. We doen het gewoon letterlijk al-tijd. En zelfs ’tijd’ is een uitdrukking van manifestatie.

In het tijdperk dat we nu achter ons laten, besloten we om stevige, vastgestelde variabelen te manifesteren en op hun plaats te zetten, zodat we een heel bijzonder soort ervaring konden hebben. En het nieuwe tijdperk, waar we al half inzitten stelt ons in staat om bewust te manifesteren wat we willen ervaren.

Dat doen we door eerst te beslissen wát we in ons leven willen manifesteren en vervolgens gebruiken we allerlei gereedschappen om dat op een bewuste manier te doen.

Het belangrijkste en meest essentiële van deze gereedschappen is:
DAGDROMEN!

Dromen met bewuste aandacht

Alles wat je op deze planeet ziet is ooit door dagdromen tot stand gekomen. Pas dan werd het ‘realiteit’. Ik heb het niet alleen over technologie, kunst, gebouwen, religies en ideologieën en landen… of andere door mensen gemaakte objecten en ideeën. Zelfs de ‘fysieke’ grond waarop je loopt, de bomen, bloemen, dieren, de planeet, het hele universum werd ooit (en nog steeds) gecreeëerd door in bewuste aandacht te dromen.

roze roosWat is nu precies een dagdroom? Wikipedia heeft een prachtige zin om het te beschrijven: ‘Dagdromen is je een korte tijd losmaken van je directe omgeving, waardoor je contact met de realiteit waziger is en gedeeltelijk vervangen door een visionaire fantasie, in het bijzonder die van blije, plezierige gedachten, hoop en ambitie, gezien als werkelijkheid geworden, en ervaren terwijl je wakker bent. (vertaald vanuit de engelstalige Wikipedia, de Nederlandse versie is een stuk nuchterder van aard).

Ik kan je echt aanraden om de rest van de tekst te lezen. Het zal je verbazen, ook vanwege de achterliggende pogingen om deze mooie eigenschap uit deze wereld te verbannen!

Dagdromen wordt meestal beschouwd als ‘fantaseren’. Het grote verschil tussen de twee woorden is dat een dagdroom de mogelijkheid in zich heeft om werkelijkheid te worden, terwijl fantasie de energie draagt van ‘niet werkelijk’.

Hoe doe je het

Als manifestatiegereedschap gebruik je het op de volgende manier’. Bedenk één ding dat je graag wilt manifesteren. Misschien een betere verbinding met je gidsen, een nieuw ‘iets’ in je leven, een creatief project, een reis, een ontmoeting met buitenaardsen, je boodschappenlijst of misschien zit je gewoon voor een blanco schilderij en creëer je het in je dagdroom. Het kan allemaal, maar kies nu één ding.

Ga ergens gemakkelijk zitten. Liggen is geen goed idee want je zult waarschijnlijk in slaap vallen.

Je ogen kunnen open blijven of gesloten. Dat is persoonlijk. Als je ze open houdt gaan je ogen zwerven binnen je gezichtsveld. Je ogen bewegen, of je ze gesloten houdt of open, kan behulpzaam zijn bij het begin van je dagdroom.
Stel je nu je ‘scene’ voor, alsof je een herinnering bekijkt van iets dat al gebeurd is. Jij bent de regisseur, dus sta je zelf toe om te creëren wat je wilt. Als je nog niet zo goed kunt visualiseren neen dan pen en papier en schrijf het op of spreek het uit en neem het op een opnameapparaat op.
Het kan helpen om naar een plaatje te kijken, zoals de roos in dit artikel, en stel je voor dat je het aanraakt, het ruikt en ernaar kijkt in ‘real life’.
Alle angsten of ideeën dat het toch nooit zal gebeuren… verwelkom en omarm je met licht en liefde. Maak je niet bezorgd daarover, het is slechts een dagdroom.

De volgende stap is dat je het ‘voelt’. Voel helemaal wat het met je doet, hoe het voelt om er te zijn, het te doen, het te creëren. Als krijg je maar een milliseconde het gevoel erbij, probeer dat zo lang mogelijk vast te houden.

Laat nu de dagdroom los, als iets dat al is gebeurd, en geniet!

Inelia Benz, mei 2012

(Er is een cursus op Ascension101 voor als je meer wilt leren.)

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs