Over sjamaanse healing

Let op, de praktijk is voor onbepaalde tijd gesloten. Wil je lezen hoe een sjamaanse healing meestal wordt uitgevoerd, lees dan verder.

Een healingritueel bij Bemiddelaar voor de Ziel  is als een cadeau dat je aan jezelf schenkt. Na een korte kennismaking mag je warm toegedekt gaan liggen. Door middel van een lichte trance waarbij ik een ratel en een trommel gebruikt, gaan we op een innerlijke reis. Door middel van beelden en gevoel wordt duidelijk wat er voor jou opgelost mag worden. Het geeft niets als jijzelf daar geen beleving van hebt, het gebeurt toch wel!

Om een beetje te begrijpen hoe dit werkt, is het goed om te weten hoe het sjamanisme de ziel ziet. Het leven van de mens bestaat namelijk uit meerdere parallelle velden van perceptie (waarneming). Daarin onderscheiden we vier hoofdvelden.

  • het materiële; het lichaam en de fysieke  zintuigen,
  • het mentale; beheerst door je hersenen en het denken en de emoties,
  • het causale, het terrein van de ziel en het gevoel,
  • het vitale, waarneembaar door de geest en zijn motivatie.

Sjamanen noemen deze velden: body, mind, soul en spirit.

Door de lichte trance bereikt de sjamaanse een andere staat van perceptie. Het waarnemen van verstoringen in de verschillende velden wordt dan gemakkelijker. Als deze velden worden geopend, is healing mogelijk.

De verschillende velden communiceren niet zo best met elkaar. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ergens van proberen te overtuigen zodat je rationeel wel weet dat iets niet goed voor je is. Toch merk je dat je gevoel heel anders is.

Denk even terug aan de uitspraken in de introductie. De meeste problemen of verstoringen die hieraan ten grondslag liggen, zijn ontstaan op het gebied van Soul. Meestal zelfs in de vroegste kinderjaren.

Soms ondervind je hiervan lastige programmeringen in je gedrag. Je hebt vaak wel geleerd om ermee om te gaan. Eventueel heb je geleerd de programmeringen te veranderen in andere, waar je minder last van hebt. Maar je hebt al gemerkt dat je met praten erover niet veel verder komt. En ondertussen houdt Mind je bezig met emoties op te werpen die getriggerd worden door oude pijn.

Sjamanen vinden daarom dat praten over psychologische problemen, oftewel Mind, dat probeert Soul te overtuigen, geen zin heeft. Het probleem moet in dit geval op het gebied van Soul worden opgelost. In het healingritueel opent de sjamaan het veld van Soul, om het probleem dáár aan te pakken. Deze werkwijze is uniek.

>> Meer over causale communicatie >>
>> Meer over de vier velden van perceptie >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs