Het EGO eenvoudig uitgelegd

Het EGO eenvoudig uitgelegd: “Veel mensen verwarren persoonlijkheid met ego. Dat is geen wonder, als je bedenkt hoeveel zendtijd het woord ‘ego’ in onze gemeenschap krijgt.” – deze tekst is van Elisabeth Peru uit Australië.

Peru: “Eenvoudig gesteld: Soul* (JIJ – uitgedrukt door middel van het hart) reikt ideeën aan via het denken (het brein**) en dat gaat heen en weer door de universele bron (waar Soul leeft – via het hart).

Jouw lichaam is een idee van Soul, jouw persoonlijkheid is een idee van Soul, en je persoonlijkheid is een uitdrukking van je ziel door middel van je lichaam. Jouw persoonlijkheid is van nature positief, want haar functie is het om via jouw menselijk leven op deze planeet de woordvoerder te zijn van Soul.

l'egoAls het hoofd losgekoppeld is van het via het hart richtinggevende Soul, dat kan gebeuren als we enig trauma of pijn in ons menselijk leven ervaren, dan is de persoonlijkheid op zichzelf aangewezen. Ze is verdwaald en het begint in paniek te raken. Ze richt zich tegen zichzelf in de zoektocht naar antwoorden (terwijl er alleen vragen te stellen zijn) en wat zich dan ontwikkelt noemen wij het EGO. Dat is dus de persoonlijkheid die afgesneden is van Soul, hoofd afgesneden van hart, verdwaald, in de war en bang.”

“Zoals ik afgelopen week vertelde in mijn stukje over Naar Huis Gaan, als je MEDITEERT en de kalme stilte van Soul ervaart, zul je weer in je hart komen. Als vanzelf. En je EGO ZAL OPLOSSEN, terwijl je je persoonlijkheid behoudt. Dit is waar we allemaal naar zouden moeten streven, want het maakt een einde aan emotionele en fysieke pijn en angst.”

Elisabeth Peru –  facebook website

Voetnoten van HDH:

*) Soul wordt vaak vertaald met ‘ziel’, maar kijk eens hoeveel woorden Interglot ervoor heeft: ziel, karakter, mentaliteit, gemoed, natuur, geaardheid, aard, inborst, inslag, momentum, esprit, energie, daadkracht, werklust, kracht, puf, aandrift, fut, psyche, innerlijk.

In het sjamanisme heb je de vier velden van perceptie: body, mind, soul en spirit. Maar in dit stuk houden we even de westerse gebruikelijke tweedeling aan van lichaam (body) en ziel (soul). Maakt dit het gemakkelijker? Voor mij niet. Maar misschien voor jou wel. Laat even een reactie aan onder dit artikel, het wordt gewaardeerd! HDH

**)Ik vertaal het letterlijk als ‘het brein’ omdat je capaciteit tot denken niet alleen in je hersenen zit, je denkt ook met je hart. Je hart bevat zelfs cellen die erg veel op hersencellen lijken! HDH

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs