Hindernissen overwinnen, door Inelia Benz

Deze tekst komt uit een praatje door Inelia Benz, dat je kunt beluisteren als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief. De helft van deze tekst staat op het vrij toegankelijke deel van haar website. HDH heeft het gehele stuk vertaald, het staat je bovendien vrij om het door te sturen, graag met bronvermeldingen.
Inelia Benz: De reden waarom ik het wil hebben over hindernissen, is omdat ze op het moment heftig opkomen voor ons allen. We bewegen ons langzaam maar zeker in een gebied van tijd/ruimte waar dit echt – ik weet niet of ik het een test moet noemen, of een horde of slechts een keuzemoment voor ons, individueel? Een keuze of we naar het nieuwe paradigma overgaan, de nieuwe werkelijkheid, of blijven in de dualiteit van donker/licht.

Paradigma: Een zienswijze of een samenhangend stelsel van modellen en theorieën. Dat is de traditionele/wetenschappelijke omschrijving van het woord. In termen van ascentie wordt er de Nieuwe Werkelijkheid mee bedoeld. Het is ook een denkmodel, omdat niemand hier helemaal precies weet hoe het eruit zal zien. We creëren het samen.
In de tekst noemen we het gewoon paradigma of model.

Inelia noemt ook regelmatig het begrip ’to retire’. Dat betekent zowel met pensioen gaan als je terug trekken, stoppen (of naar bed gaan). In de vertaling heeft HDH deze begrippen afwisselend gebruikt.

Er is echt geen oordeel hierover, echt niet. Sommige manieren waarop deze hordes of weerstanden opkomen uiten zich in een groot verlangen om ons terug te trekken, ‘met pensioen te gaan’.

Vanuit het werk, vanuit onze relaties, vanuit onze missie of ons leven. We hebben eenvoudig een zeer krachtig gevoel dat het tijd is om ons terug te trekken.

Dat is onze interpretatie op een energetisch niveau, van een enorm, echt vet dik soort muur waar we doorheen gaan in tijd/ruimte! Het is als een deur moet je weten, en we moeten die deur gewoon open duwen.

Verschuiven

Dus, als je echt klaar ben om je terug te trekken en je denkt: ‘weet je wat? Dat is allemaal goed en wel maar wat gebeurt er dan als ik met pensioen ga? Betekent dat ik dan kies voor de oude werkelijkheid (paradigma)?’ Nee nee, dat is het niet, dat betekent het helemaal niet. Het betekent eenvoudig dat iets in jouw tijdslijn, in jouw eigen leven enorm zal moeten verschuiven en daarom komt die weerstand op.

Een van de dingen die zullen gebeuren is, dat de meeste weerstand en de meeste barrières die ons weerhouden van het bereiken wat we willen, (of wat we willen manifesteren, of het leven dat we echt willen op deze planeet), zijn gebaseerd op een energiepakket van een erg lage trilling.

En dit pakket met lage trilling bestaat altijd uit ANGST. Of het nu onze eigen angst is, of een ingebrachte angst, kunstmatig, iemands anders’angst, of collectieve angst. Dat is allemaal nogal irrelevant, want wanneer deze angst, of dit pakketje lage energie of programmering niet in ons leven zou zijn, dan zouden we het niet voelen!

Het maakt dus niet uit waar het vandaan kwam, of wie het daar heeft geplaatst. Het feit is, dat het er nu is. En omdat het nu in ons energieveld zit, kunnen we het ombuigen.

Je denkt misschien: ‘ach, waarom zou ik het veranderen als het toch niet, eh, ergens effect of heeft of geen verschil maakt? En dan zeg ik je, altijd wanneer we dit soort weerstand of blokkade voelen, betekent het dat wat er ook aan de andere kant daarvan is, het zal de moeite waard zijn, echt interessant! Dat is waarom de weerstand, de blokkade op dook!

Het voelt alsof het een algemeen probleem is nu, ik merk het in mijn gesprekken met andere ascensiewerkers rond de wereld.

Veel mensen voelen, of hebben in het verleden gevoeld dat ze willen stoppen, met pensioen gaan. Ze willen verder gaan met wat anders of ze willen opgeven. Dus dit is echt iets dat we kunnen bestuderen en onderzoeken en dan zien we wel waar we van hieruit naar toe gaan.

Vrije keuze

Als er iets zoals dit naar boven komt, iets dat weerstand biedt, in mezelf of van buiten en toch resonerend met mijn veld, dan is dat voor mij persoonlijk een uitdaging.

Ik zie dat als: Weet je wat? Het is MIJN beslissing, ik wil mijn eigen persoonlijke beslissingen nemen vanuit mijn eigen keuzes, mijn eigen verlangens en mijn eigen voortgang. Ik houd er niet van als beslissingen me door de strot geduwd worden. Of het nu is door mijn eigen programmering of belemmeringen die geplaatst zijn door mezelf of door anderen. Ik wil de vrije keuze hebben om stil te staan en pure vreugde te ervaren. En dat is de sleutel.

Bekijk jezelf nu eens en zie het gevoel van te willen opgeven, loslaten of helemaal stoppen en ergens anders heen gaan. Of niet gaan maar alleen maar stoppen, bekijk dat eens en zie of dat verlangen komt vanuit een ruimte van blijdschap?

Als je erover nadenkt op de manier van: JA! Ik stop er nu mee! Vult het je dan met een enorme opluchting, plezier en een gevoel van vrijheid?

Want als dat NIET zo is, dan zouden we daar echt heel goed naar moeten kijken en het verwerken. Want dan is het NIET onze vrije wil! Dan is het ons opgelegd. Misschien door anderen, misschien door onszelf. Zoals een computerprogramma dat in werking treedt om ons ervan te weerhouden iets te bereiken of dat laatste keuzemoment te creëren.

Laatste hordes

En dat is precies waarom dit een van de laatste hordes is, of een van de laatste keuzemomenten van de omwenteling. Of we nu naar een meer bezielde tijd gaan of in het zelfde licht/donker dualiteitsmodel willen blijven. Dat is waarom het een keuze is.

Want wanneer dit verlangen of die blokkade of weerstand opgeworpen is door middel van gefrustreerde gevoelens, boosheid, angst en al die andere dingen waar je zo moe van bent, dan kun je er zeker van zijn dat het jou ervan probeert te weerhouden om naar het nieuwe paradigma over te gaan. Want dat is waarom het er is. Het is gewoon een van die programma’s dat opstart. Het kan op genetisch niveau zijn, of op sociaal niveau, collectief of persoonlijk, maar het is er. Het zit in ons veld, het zal ons ervan weerhouden om echt van de grond te komen en echt deel te nemen in het deelnemen van onze levenscreatie. Het zal er misschien niet helemaal van weerhouden om naar het nieuwe paradigma over te gaan maar het zal ons zeker belemmeren in wat we daar kunnen bereiken.

Okee, ik wil ons nu de suggestie doen om nu een paar minuten te gaan zitten (en de komende weken dat regelmatig herhalen), en dit eens echt goed te bekijken.

De oefening is min of meer het zelfde als de oefening om angst te transformeren. Ik zou het opschrijven. Ik zou mijn eigen persoonlijke veld scannen en kijken of ik het punt kan vinden waar mijn gevoel van ermee ophouden zit, snap je?

Frustratie

Dat geldt dus ook voor mij, ik wil ermee stoppen! Ik werd gevraagd om met deze informatie naar buiten te komen in 2010. Ik heb er hard aan gewerkt en ik ben er nu klaar voor om verder te gaan met m’n eigen leven. Dus dit is het gevoel dat ik waarneem als ik deze oefening doe.

En als ik achter dat verlangen kijk, dan vind ik hetgevoel van frustratie. Ik ga er dus naar op zoek en ik vind het. Het zit in hetidden van mijn hart, net achterin, op mijn rug en het gaat naar boven naar mijn keel. Ik kan dat grote gevoel van frustratie ten opzichte van de hele missie echt voelen, mijn missie om het energetische niveau van de planeet te verhogen.

Er is dus geen logische verklaring voor deze frustratie, het is er gewoon. Ik zou er redenen voor kunnen bedenken, woorden eraan geven en zeggen ‘ja weet je, niet genoeg mensen ontwaken en doen de oefening om angst te transformeren’. Of ‘er zijn niet genoegmensen die de verantwoording voor hun leven nemen en de meesten willen alleen maar gered worden en ze luisteren niet… dat soort dingen’.

Maar dat is het niet. Dat is nogal irrelevant, want voor iedere persoon die geen verantwoordelijkheid voor zichzelf neemt, zijn er anderen die dat wél doen en die naar mijn website gaan en de oefening downladen. Ze gebruiken de ascensiecursus en ze werken ermee om hun persoonlijke trilling te verhogen en ze gaan heel erg vooruit.

Okee, dat is het dus allemaal niet. Het is alleen een excuus om betekenis te geven aan mijn blokkade, de energie-imprint van te willen stoppen en de frustratie die ermee gepaard gaat. Er IS geen echte reden, het is waarschijnlijk allemaal van het ego weet je. Of ik wil gewoon een reden hebben, want het is bijna onmogelijk om gefrustreerd te zijn en niet te weten waaróm.

Komt het vanuit blijdschap?

Ik wil je dus de suggestie doen om precies hetzelfde te doen als ik, het vinden in je veld, vind het in je lichaam. Zie waar het vandaan komt. Welke barrière blokkeert jou om te bereiken wat je wilt doen, je missie? Komt de barrière naar boven als een verlangen om met pensioen te gaan? Is het een of andere frustratie? Is het vermoeidheid? Angst? Iets anders willen doen? Zoek het op enkijk ernaar, kijk heel goed.

Als je erover denkt met pensioen te gaan, te stoppen of wat dan ook, komt dat dan vanuit een plek van blijdschap? Zodat je op een fijne manier vooruit wilt gaan en andere dingen wilt gaan doen? Of komt het vanuit frustratie of andere negatieve emoties? En wanneer het vanuit een negatieve emotie komt, zoek het op in jouw veld, zoals ik ook deed.

Kijk waar het zit, waar is die emotie, dat gevoel? En dan kijk je er eenvoudig naar. Gaerbij zitten, laat het er zijn, je weet het wel, het mag er gewoon zijn.

Bij mij zou het frustratie zijn, gelardeerd met een beetje angst. Frustratie en angst dus, jullie zijn welkom hier, je mag hier bestaan. Ik sta toe dat jullie in mijn veld zijn, in mijn lichaam. En dat geeft al een enorm gevoel van loslaten van de frustratie. Door het eenvoudigweg te laten bestaan, er te laten zijn. En er gewoon naar te kijken. Soms gaat het naar je emotionele lichaam, soms naar je mentale lichaam, laat hetmaar toe. En als je denkt, als je boodschappen in je verstand krijgt of emoties, verwelkom die ook. Sta ze toe te bestaan. Sta zetoe er te zijn. En sta ze toe om te groeien!

En omdat we natuurlijk niet willen dat we zelf dit proces worden, zelf die emotie worden, moeten we het doordrenken met licht en met liefde. Zelfs als het door het groter te maken niet helemaal weg ging, of als je weet dat je er later nog aan moet werken. Laat de Bron er naartoe komen en doordrenk het met licht en liefde. Waar zit die energie nu? Nog eens, doordrenk het met licht en liefde. Ook al is het veranderd in een emotie, een gedachte, of nog steeds daar als de energie die je in je veld voelt. Je doordrenkt het met licht en liefde en herintegreert het in jezelf.

Geen drama

Terwijl we door deze paar laatste maanden gaan, voor ons allen zo belangrijk, zal datgene wat er tussen nu en maart volgend jaar gebeurt ons echt bewegen op collectief niveau.

Als het collectief per sé drama nodig heeft, zal er drama zijn. Maar als we tegen die tijd genoeg energieën getransformeerd hebben en de trilling genoeg hebben verhoogd, zal er helemaal geen drama nodig zijn. We hebben geen externe zaken nodig om onze keus te maken, Gaan we naar de nieuwe werkelijkheid of stappen we zelfbewust weer in het oude, van angst en boosheid en controle?

Wat dus belangrijk is voor ons allen: laten we de volle verantwoordelijkheid nemen voor wat we voelen. Laten we dit keer echt naar binnen keren en ons werk doen, het transformeren!

Merk op welke dingen voor jou omhoog komen en laat ze niet voorbij gaan. Ga er meteen voor zitten en bekijk ze. Wees heel toegewijd en onberispelijk in je daden en ook met je emoties en gevoelens die omhoog komen.

Bekijk ze van dichtbij en transformeer alles wat een lage frequentie heeft. En nog eens, als het iets is dat omhoog komt, en gebaseerd is op een gevoel van vreugde, dan is dat een goede, positieve stap vooruit!

Maar als er iets omhoog komt doorheen frustraties of enige vorm van angst of boosheid, dan is het iets waar we echt goed naar moeten kijken.

Niet alleen voor onszelf, maar ook voor deze prachtige planeet! Hoe meer van ons het eigen proces in handen nemen, hoe beter.

Ik hoop dat dit je zal helpen en als je denkt dat iemand anders er iets aan zal hebben, stuur het dan alsjeblieft door. Tot de volgende keer!

Inelia Benz, ascension101

Als je je opgeeft voor haar nieuwsbrief dan kun je de rest van het artikel ook lezen of de mp3 beluisteren.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs