Inelia Benz: Mens zijn

Wat betekent het om een mens te zijn? Vaak zeggen mensen dingen als ‘ik ben ook maar een mens’, of ‘dat ligt in de menselijke natuur’. Meestal gaat het over negatieve dingen. Er is maar één bijvoeglijk woord dat positief wordt gebruikt in deze context en dat is ‘menselijk’ (humaan).

Er bestaat zo veel tegenstrijdige informatie over waar we vandaan kwamen. Sommigen zeggen dat we door een god gecreëerd zijn. Anderen beweren dat we evolueerden uit apen. En weer anderen zeggen dat we een husseltje zijn van buitenaards en aards DNA-materiaal. En wat het betekent om een van ons te zijn, een menselijk wezen, is doospekt met culturele, religieuze en sociale programmeringen.

Gezichtspunt als waarnemer

Ik wil graag met je delen wat menselijk zijn volgens mij betekent. En je ook een gezichtspunt bieden als waarnemer, dat waarschijnlijk verschilt met hoe de meesten het zien.

Allereerst zie ik een menselijk wezen als een symbiotische relatie tussen een ‘persoon’ en zijn of haar ‘lichaam’. Het lichaam heeft een eigen intelligentie, evenals zijn eigen evolutionaire pad. Het lichaam is de meest verfijnde manifestatie van goddelijk bewustzijn.

Het is verbazingwekkend hoeveel verschillende gevoelens, emoties, gedachten en staten van zijn alleen al tot het lichaam behoren. Inclusief de vrees voor verlies. Of slechte buien door een lage bloedsuikerspiegel. Of het verlangen bij andere mensen te zijn.

Kleine geheimpjes

Een klein geheimpje over het menselijk lichaam, dat ’the powers that were’ niet willen dat jij weet, is dat het menselijk lichaam het meest ontwikkelde ding is op deze planeet. En dat zelfs van vele planeten.

Wanneer we samenkomen met andere ‘lichamen’ om te mediteren of energiewerk te doen, kunnen we bergen verzetten.

Duizenden jaren geleden zijn we energetisch en genetisch kreupel gemaakt, zodat wij geen toegang tot die eigenschappen konden hebben en ze dus niet konden gebruiken. En iedereen die ze opnieuw activeerde werd op de brandstapel gebracht.

Het tweede kleine geheimpje is, dat al wat we moeten doen om deze eigenschappen en vaardigheiden van het menselijk lichaam weer te activeren, simpelweg het verhogen van de energetische trilling is. Van ons lichaam en ons zelf. Fysiek, door wat we eten en drinken. En energetisch, door onze angst te transformeren.(+)

De persoon, of ‘ziel’ is de meest geavanceerde manifestatie van goddelijk bewustzijn.

Vergetelheid

Wanneer we om ons heen kijken, zien we uiteraard veel individuen, die helemaal niet erg ontwikkeld lijken. Inclusief soms wijzelf! En daar komt de sluier van vergetelheid om de hoek kijken. Om het ‘spel’ van afgescheidenheid te spelen op deze planeet, kozen we ervoor om onze goddelijkheid en almachtigheid te vergeten.

Alle bewustzijnsconstructies, zowel menselijk als andersoortig, zijn standaard vergeten wat het is om de Bron te zijn. Er zijn verscheidene niveaus van vergetelheid als bewustzijn afgescheiden wordt, maar er is altijd wel wat vergetelheid in het spel.

Voor iedere persoon is de reden om op deze planeet te zijn een beetje anders. Velen willen gewoonweg in leven blijven, wat het leven hen ook brengt. Anderen willen zich ‘ontwikkelen’ naar wat anders. Misschien wel tot iemand die wat meer bewust is. Opstijgen naar een energetisch hoger niveau dan wat we nu hebben.

Energetisch niveau verhogen

Voor mij persoonlijk, gaat niets van wat ik hierboven beschrijf op. Ik kwam hier om een klus te doen. Namelijk om het energetisch niveau van de planeet te verhogen. Al het andere is irrelevant. Voor zover ik kan zien, had ik geen ‘zielsleven’ voordat ik hier kwam en hierna zal ik het ook niet hebben.

Tegelijkertijd heb ik wel 45 jaar aan historie op deze planeet. De meeste jaren bracht ik door in anonimiteit. Ik heb vier kindern, twee broers/zussen (het engelse woord siblings specificeert dit niet) en veel familieleden en vrienden. Ik heb eigenlijk gewoon een ‘menselijk’ leven geleid.

De meeste tijd die ik hier heb doorgebracht als menselijk wezen was een compleet raadsel voor me. Een erg onplezierige en ongewenste, experimentele ervaring. Maar mijn ervaring in dit afgescheiden bestaan, wat voor mij persoonlijk niet relevant is, bleek wel erg behulpzaam bij de missie waarvoor ik hier kwam.

In slaap

Wat het betekent om menselijk te zijn, in deze speciale planetaire tijd en ruimte, is enorm opwindend. Aan de ene kant zijn de laatste tientallen jaren miljoenen individuen hier vanaf andere planeten en dimensies  geïncarneerd. Zodat het energetisch niveau van het menselijke collectief verhoogd kon worden.

Aan de andere kant hebben we een grote groep van bewuste wezens, die duizenden jaren lang, geprofiteerd hebben van de door de mensen gegenereerde energie. En nu wij het energieniveau van de planeet verhogen, wordt deze hele planeet voor hen giftig. En ze doen alles wat ze kunnen om hun ‘veestapel’ in slaap te houden.

Wij zijn niet gebouwd om te leven in laag energetische milieus!

Oorlog, hongersnood, epidemieën (en de angst die ermee gepaard gaat) zijn voor het menselijk ras namelijk helemaal onnatuurlijk! Dit is precies waarom zoveel soldaten compleet ‘gebroken’ terugkomen uit oorlogsgebieden. Wij zijn niet gebouwd om te leven in laag energetische milieus.

De dood ervaren we slechts op lichaamsniveau. Het lichaam gaat dood en valt uit elkaar. Zijn ‘intelligentie’ gaat verder en vormt weer een nieuw stoffelijk lichaam. Het wezen/ziel/persoon zich kan in en uit zijn of haar lichaam bewegen. Het kan zelfs van lichaam wisselen en het kan incarneren in een nieuw lichaam wanneer het vorige verloren gaat.

Negatieve wezens voeden zich met onze angst

Dus, waarom willen deze ‘negatieve’ entiteiten dat wij blijven slapen? Waarom gebruiken ze ons als hun persoonlijke batterijen? De reden is dat onze lichamen de meest wonderbaarlijke creaties zijn die er bestaan! Wij kunnen niet alleen stoffelijke dingen maken, maar we kunnen enorme hoeveelheden energie in onze fysieke én subtiele lichamen genereren!

Omdat deze negatieve wezens niet van nature in onze ‘matrix’ thuis horen, moeten ze zich wel met iets voeden om in leven te blijven. En ze voeden zich met onze angst en andere laag-energetische emoties.

Mens zijn

Wanneer ik door de stad loop, verbaas ik me over wat wij kunnen maken. Van het kleinste ding, een lampje bijvoorbeeld, tot de meest wonderbaarlijke gebouwen en al de technologie om die te laten functioneren. Zelfs zoiets als een auto is al wonderbaarlijk om te bevatten.

Wij als soort, hebben technologie geschapen die ons compenseert voor al die vermogens die van ons weggenomen werden, duizenden jaren geleden. De meesten van ons kunnen niet gemakkelijk telepatisch communiceren met iemand anders of met een groep op afstand. Daarom maakten we om dit te compenseren, de telefoon!

De meesten van ons zijn er niet goed in, om informatie uit de collectieve databank te halen. Daarom creëerden we het internet en daarmee doen we precies dat! En hoewel de meesten van ons niet goed zijn in teleportatie naar een ander deel van de wereld, hebben we hele snelle manieren van transport ontworpen.

Vanuit mijn perspectief is er nog zoveel te leren over wat het betekent om menselijk te zijn. Er is één ding dat ik weet: we zijn allemaal bij elkaar, op dit kruispunt van tijd en ruimte. Om juist dat te zijn, MENS!

Inelia Benz, Ascension 101

Volledig interview Bill Ryan met Inelia Benz, met NL ondertiteling:

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs