Inelia Benz – Opruimen van onze negatieve energieën

boxNu, in 2012 is het tijd om je (energetische en fysieke) huis en je omgeving schoon te maken. Een mooie oefening van Inelia om negatieve energieën op te ruimen. Je ziet Inelia in de weer met een kartonnen doos, waar allerlei spullen in gaan. Het wordt spannend tot het eind, want wat gaat ze doen met die doos? 🙂 Een werkelijk eenvoudige oefening om zelf te doen!

Kijk eerst naar de video, ook al begrijp je het engels niet helemaal. Of lees eerst de vertaling en kijk dan het filmpje. De energie van haar stem is belangrijk om je in de juiste stemming voor de oefening te brengen.

Inelia Benz:

Na mijn ochtendmediatie kreeg ik een download van informatie, die nuttig voor jullie kan zijn.
Het is nu juli 2012. Maar het maakt niet uit, wanneer je deze video ziet, zul je waarschijnlijk behoefte hebben aan deze informatie.

In deze tijd gaan we door een zeer fysieke transformatie. De laatste 2 jaren waren de veranderingen vooral erg energetisch. Maar nu gaat het echt om onze fysieke, emotionele en subtiele lichamen die allemaal nauw verweven zijn met elkaar.

Je huis opruimen

Het is in feite tijd om je huis op te ruimen. Als maatschappij, als collectief en als individu. Er is mij gevraagd om hierover te spreken en je een paar oefeningen te geven. We zullen een paar kleine gereedschappen gebruiken. Ze zijn niet exclusief van mij, enkele heb ik ontwikkeld, andere heb ik ontdekt en ze zijn erg waardevol.

De eerste oefening gebruiken we om negatieve energieën te verwijderen die aan ons blijven kleven, aan onze fysieke en energetische lichamen. Maar ook in onze omgeving, ons huis, ons land en onze wereld.
Maar ook sociaal, dus voor het menselijk collectief.

Ons ontdoen van Contracten

In de talks op mijn website beschrijf ik een aantal energieënn die mensen tot slaaf maken. Een ervan is ANGST, een andere is SCHULD. Of enige vorm van negatieve emotie, afhankelijkheid of relaties die je hebt. Niet dat we slachtoffer zijn, of slachtoffer van iets of iemand. Elke situatie waar we ons in bevinden, of in kwamen aan het begin van ons leven hier is bedacht, goedgekeurd door ons!
We moeten dus allereerst de dingen herkennen die waar we voor getekend hebben in dit leven. Dat zijn contracten. We zullen die verwerken en ons ervan ontdoen.
Daarbij kijken we naar die energieën in ons, niet naar iemand anders die ons slaat bijvoorbeeld, maar naar het effect ervan op onszelf, op onze energielichamen, ons emotionele lichaam. Hoe voel je je erbij; oh, ik voel me afgewezen, ik voel me naakt, ik voel me verdrietig, gehaat. Waar voel jij dat in je fysieke lichaam? Je zoekt het op en je vindt het. Dat is een deel van de oefening die we gaan doen.

Zoek een doos en tekenspullen

Maar allereerst – en pauzeer deze video maar om de spullen die je nodig hebt te zoeken – zorg dat je een doos hebt en vellen papier om op te tekenen en een potlood (dat is mijn hond die je daar hoort blaffen in de tuin). Kijk, ik heb een doos, iedere soort kartonnen doos voldoet. Maakt niet uit of er iets op gedrukt staat. Neem papier, een pen of potlood, waar je maar mee wilt schrijven, of misschien kleurpotloden of zoiets (schuift met camera om de doos in beeld te brengen).

medicationOkee, wat zit er op dit moment in jouw aandacht, wat brengt jou van je stuk? Als voorbeeld noem ik een fysiek ongemak. Dat heb ik, ik heb een zere plek in mijn rug die me af en toe veel ongemak en pijn geeft, het beperkt me dan in mijn mogelijkheden en vraagt al mijn aandacht en soms krijg ik er hoofdpijn van. Ik zoek dus iets dat dat vertegenwoordigt en ik stop het in de doos. Ik heb mijn medicijnen nu niet bij me maar jij zou dat kunnen doen als je een fysieke aandoening hebt met medicatie. Pak je medicijnen en doe ze in de doos. Of de brief van je dokter waarop staat wat je mankeert, pak dat stuk papier en doe het maar in de doos. Als je zoiets niet hebt, kun je het tekenen  (Tekent een poppetje met rugpijn en hoofdpijn). Ik neem dan mijn papier en doe het in de doos.

Stop het in de doos

Zoek iets heel persoonlijks dat te maken heeft met je fysieke lichaam:  je fysieke en emotionele lichamen zijn allemaal onderdeel van hetzelfde pakket.
Stel dus dat je een lichamelijke aandoening hebt waardoor je verdrietig bent of depressief, dan kun je ook dat gevoel tekenen en het papier in de doos doen. Of stel dat je een relatie hebt en er zijn wat problemen, teken het. Of is je huwelijk niet goed, pak je huwelijksakte en doe die in de doos! Of een trouwfoto. Ik doe die van mij er in (er is altijd wel wat, nietwaar? Niet heel erg dus maak je geen zorgen). Maar er is toch altijd wel wat te wensen, misschien wil je beter kunnen communiceren of een hogere energetische trilling bereiken in de relatie met je partner. Of misschien wil je wel de weg naar een scheiding in slaan. Maar wat je ook van plan bent, je wilt het in een hoge, positieve energie doen. Het kan ook een relatie zijn met een ouder, een kind, verwant of een werkrelatie.
In verband met werk, misschien heb je geen werk, of je baan is niet prettig. Ben je op zoek naar werk, print dan vacatures uit die je interessant vindt. Wat je maar in de energie zet van ‘het echt nodig hebben’. Of je omgeving is vervuild, pak wat van die vuilnis en doe het in de doos.

De energie van financiële schuld

financiële schuldEn een van de echt belangrijke dingen die ik vandaag wil aandragen, niet alleen voor jouzelf maar ook voor het collectief is de energie van Schuld (geld schuldig zijn). Het is een zeer ver-slavende energie, dus een energie die een slaaf van je maakt. Het trekt je in het gevoel van iemand iets schuldig te zijn.

Een gelijkheid in energieuitwisseling is heel belangrijk, dus allereerst is het het beste om schulden helemaal te vermijden. Helaas lukt dat niet altijd in onze westerse maatschapij, als je geen hypotheek of geen lening voor een auto krijgt heb je misschien geen plaats om te leven of kun je niet naar je werk, nietwaar? Of zelfs naar de winkel, want de VS is min of meer gebouwd rond de auto..

Nu, mijn naam staat niet op de hypotheekacte van dit huis, dat is van mijn man. Maar ik woon er wel, dus ik zal dit huis tekenen. En je hoeft geen kunstenaar te zijn om dit te doen hoor. Omdat het gaat om de hypotheek schrijf ik een grote S van de dollar doorheen. Inelia laat een groot, geel papier zien, dat het document voor haar autolening is, adviezen over Amerikaanse autoleningen die voor ons in Nederland minder relevant zijn.

Vermijd leningen voor niet-tastbare zaken

Iets heel belangrijks om te onthouden is dit. Vermijd absoluut de leningen die niet gaan om iets wat geen waarde heeft. Stel dat ik morgen mijn auto verkoop, dan zal ik mijn lening kunnen terugbetalen.
Maar verder is deze lening ook niet erg handig, want ik betaal in feite al die rente voor het voordeel van het rijden in de auto van iemand anders! Ik doe die dus in de doos.
Neem dus geen lening op iets wat je niet zou kunnen verkopen. De huizenmarkt is slecht dus ik zou dat nu niet doen. Ook niet voor een vakantie of kleding, al die niet-tastbare zaken. Dat zijn pas echte ver-slavende energieën!

Chemtrails

Wat ik ook zag in mijn omgeving waren chemtrails. Ik maak dus een tekening van het landschap en onze vriend de zon, en ik teken al de chemtrails die de zon blokkeren. En vliegtuigen.

Misschien ben jij wel in een oorlogssituatie of een conflict, in jouw land. In mijn eigen vaderland, in Zuid-Amerika, zijn ook conflicten. Ik heb een steen meegebracht van daar, die doe ik in de doos. Ben je in oorlogsgebied, zoek dan wat rommel of een kogelhuls. Zoek dus dingen die een (emotionele) lading hebben (pakt de doos en zet die voor zich).

Inelia Benz

Emotionele lading

Sommige voorwerpen in mijn doos hebben veel lading, andere minder. In jouw doos zijn nu de spullen die jou naar beneden trekken, jouw leven zwaar maken (tilt de doos op en die is zwaar!).

Nu zet je gewoon de doos voor je neer, je zit heel rustig en kijkt naar het. Ja, gewoon ernaar kijken.
Dit brengt allerlei omhoog. En bij alles wat omhoog komt, gevoelens, gedachten, zeg je gewoon dankjewel. En dan vaarwel. We kijken naar de doos, we houden die vast. Deze energie is hier welkom. En bij alles wat voorbij komt, voel het, voel waar het in je lichaam zit of iets aanraakt en heet het welkom. Wees welkom, angst. Verdriet, wees welkom. Frustratie, wees welkom. Alle informatie en gedachten verwelkom je.

Kleine extra oefening

Als het overweldigend voor je wordt, dan heb ik een klein gereedschap voor je. Kijk naar de dingen in de doos en als er eentje is die nu de aandacht wil, pak die dan. Leg het voor je neer, we doen er maar een tegelijk. Kijk ernaar en voel het. Doe dit zo lang als nodig en eventueel vaker. Zo lang als nodig, en zonder oordeel. En spreek de energie aan, die eruit komt, niet het ding zelf (Inelia neemt als voorbeeld haar papier van de autolening, omdat die staat voor financiele schuld van haarzelf en alle mensen op aarde).

Energie van de Bron

Ben je klaar dan leg je het terug. Als er geen dingen zijn die de aandacht vragen vanuit de doos, dan pak je de doos weer en je vestigt weer de aandacht erop. Kijk naar je doos en wat voor energie er dan ook komt, van oordeel, frustratie en angst.. verwelkom het en sta het toe. Heet het welkom. Doe je ogen dicht (je komt in een meditatieve staat) Sta je zelf dan toe om een doorgeefluik van energie uit de Bron te worden, sta die goddelijke energie toe om door jou heen al die energieën uit jouw fysieke en emotionele lichamen te doordrenken met licht en liefde. Omhels die gevoelens van angst, frustratie etcetera in dat licht. 

Klaar? Zet de doos weg. Dat was de oefening voor vandaag! Onder ’tools’ op mijn website vind je nog veel meer oefeningen. Doe je de geld-oefening dan heel je niet alleen je eigen relatie met geld, maar die van de hele mensheid!
Ik hoop dat je dit nuttig vond, tot de volgende keer!

 

Inelia Benz, Ascension101.com

Vertaling HDH

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs