Is er verschil tussen een empaat en een sjamaan?

Onderstaand stuk trok mijn aandacht en ik vond daar herkenning in. Jij misschien ook? Ik ben vervolgens gaan bedenken of er verschil is tussen een empaat en een sjamaan. Lees maar:

Gevoelige en empatische mensen reageren sterk op hun omgeving en ze hebben het feilloos door als mensen niet echt zijn. Ze hebben echte en betekenisvolle relaties nodig met andere mensen en ze voelen zich helemaal niet prettig bij mensen die nep zijn.

Dit is waarom empatische mensen dichtklappen bij mensen die nep zijn:
Wanneer je heel gevoelig bent dan biedt onze wereld je heel veel uitdagingen en één daarvan is het omgaan met onechte mensen. Wanneer een empathisch persoon iemand ontmoet die niet oprecht is dan struikelen ze over hun woorden en kunnen ze niets meer uitbrengen.

Een empatisch persoon ziet recht door een nep persoon heen en alle alarmbellen gaan rinkelen. Ze weten ook dat deze ‘neppe’ personen niet persé slecht zijn, maar ze weten wel dat deze persoon nog veel ‘werk’ nodig heeft.

Onderstaand vind je veel voorkomende situaties die je als gevoelig persoon snel uitputten:

  • Iemand die doet alsof hij zacht en meegaand is om zo iedereen aan zijn kant te krijgen.
  • Iemand die zijn boosheid verbergt en overkomt als een vriendelijk persoon.
  • Iemand die zich onzeker en kwetsbaar voelt, maar die zich heel stoer en hard gedraagt.
  • Een persoon die op een bepaalde manier te hard zijn best doet, waardoor het totaal niet meer natuurlijk overkomt.
  • Iemand die neppe complimenten geeft om zo geaccepteerd te worden.
  • Iemand die de boel opleukt zodat mensen hem of haar leuker vinden.

>> Lees verder op Herhealth.nl en kom als je wilt nog even terug voor mijn gedachten hierover:

Na het lezen van bovenstaande bedacht ik me het volgende.

Een sjamaan is een afgestudeerde empaat. Of misschien wel een gerealiseerde empaat.

Hup, sjamaan, aan de slag!
Sjamaan, verbind je (opnieuw) met de natuur, leer nieuwe technieken aan. Hup, aan de slag!

Om zich te verbinden met de natuur, het universum, de verschillende lagen van bewustzijn en haar eventuele cliënt voor een healing zal ze extreem empatische vermogens moeten hebben. Maar ze mag daar niet door beïnvloed worden. Ze moet in eerste instantie de technieken beheersen die haar wel haar gevoeligheid laten behouden, maar haar niet meer uitputten of beïnvloeden.

En dat is een hele klus, zeker in deze tijd, omdat er zoveel beïnvloeding op met name de astrale lagen is. Door mensen om je heen, door televisie (tell-a-vision) en andere media en bewuste en onbewuste astrale aanvallen en programmeringen. Lees: HAARP, Cern, Weermodificatie, Voice of God technologie etc. Het is veel meer en veel zwaarder dan enkele decennia geleden.

Ben je op het sjamaanse pad, dan is het van levensbelang om in kaart te brengen waar jouw empatische vermogens liggen en waar je daardoor nog wordt gehinderd. En vervolgens zul je technieken moeten bestuderen en aanleren om daar als het ware bovenuit te stijgen. Heb je een terugval, bijvoorbeeld doordat je eigen gezondheid hapert, dan kan dit je onaangenaam verrassen. Het voelt soms alsof je dan weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Herken je dit? Heb je er zelf last van? Echt, het is niet raar. Want ik schrijf dit natuurlijk vanuit mijn eigen ervaring. Ja, ik heb daar ook last van! Daarom neem ik de tijd voor mijn eigen ontwikkeling. En ik heb wéér last van grote groepen mensen en van mijn eigen lijf, slecht slapen, beroerde concentratie en meer van dat soort shift.

De tijd dringt echter. Want wat we écht nodig hebben in deze belangrijke jaren, is deskundige mensen die vanuit hun eigen expertise anderen kunnen helpen om ook hun eigen trauma’s te transformeren. En wij, de sjamaansen en de voorlopers, maken het werk voor de anderen een stukje lichter en draaglijker. Maar dan moeten we er zelf eerst weer tegenaan.

Dus hup, sjamaan(se) empaat, aan de slag!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs