Je verbinding met de energie van geld

Iedere keer weer merk ik dat lichtwerkers of mensen die op de ontdekkingstocht van de ziel zijn, meestal arm lijken te zijn. Ze lijken behoorlijk wat problemen te hebben om geld aan te trekken in hun leven. – Oefening van Inelia Benz.

Blijkbaar is niet iedereen zo maar het is nogal een sterk patroon bij healers, mediums en zelfs ascentiewerkers. Ik ga er hier niet op in waaróm dat zo is want dat is in feite niet belangrijk. Maar ik wil er graag op wijzen dat je echt door je emotionele blokkades heen moet werken die dit specifieke probleem in je leven creëren. De oefening die we gaan doen zal je in staat stellen uit te zoeken wat jouw specifieke probleem is en het fixen, het helen. Nadat je deze oefening hebt geleerd, doe die dan een of twee keer per dag, bijvoorbeeld nadat je je meditatie hebt gedaan.

Het meest belangrijke van geld is, dat het een energiewezen is, het leeft! Denk aan een elementaal, een hele krachtige elementaal. Het is wellicht de meest belangrijke elementaal in je huidige leven. Dat komt door de aard van de wereld waarin we nu leven. Specifiek als je in een Westers land woont, waar je nu eenmaal geld nodig hebt om te overleven. Geld stelt je in staat om de meest basale dingen te doen. Zoals vers water drinken, een dak boven je hoofd hebben, kleren aan je lichaam, jezelf creatief te uiten. Iedere dag eten, alle basisdingen in het leven komen tot stand door de uitwisseling van geld. En daarom is het uitermate belangrijk!

Een ander aspect van geld waarvan ik graag wil dat je het begrijpt is, dat geld NIET kwaadaardig is. Sommige mensen zullen geld op een negatieve manier gebruiken, maar geld op zich heeft niets negatiefs. Wanneer je de energie van geld kunt identificeren en ermee in contact komt, zul je dat zelf zien. Er is absoluut niets negatiefs aan geld. Het is alomvattend, het is creatief, het is verzorgdend, warm en mooi. En ik wil zo graag dat je dit kunt ervaren!

Oefening

Voor deze oefening heb je wat geld nodig om vast te houden. Biljetten zijn beter dan munten maar als je die op dit moment niet hebt, voldoet een munt. Maar probeer de volgende keer een biljet te hebben, hoe duurder hoe beter.

Houd het geld tussen je twee handpalmen en laat je handen rustig voor je liggen. Het lijkt wel een beetje op bidden, maar houd je handen op een manier die fijn en comfortabel voor jou is.

Als je deze oefening doet is het erg belangrijk, dat je niet om dingen vraagt. Ik merkte dat als mensen in direct contact zijn met geld, ze meteen de neiging krijgen om allerlei spullen te vragen. Je weet wel: “oh, ik wil zo graag een nieuwe auto, een nieuwe baan, lekker eten, ik wil..”. Doe het niet.

Denk eraan alsof je een nieuwe vriend zult ontmoeten en als je vrienden maakt ga je natuurlijk niet meteen om spullen vragen!

Allereerst gaan we ons zelf vertrouwd maken met de energie van geld. En dan zullen we het toelaten in ons eigen energieveld. En dat is alles dat we nu gaan doen.

Houd dus het geld tussen je handpalmen en maak je geest leeg.
En voel dan het biljet. Alleen maar voelen, voel hoe het tussen je handpalmen ligt. Sta het toe om er te zijn.
Na een tijdje gaat het warm aanvoelen. Er komt echt een heerlijke warmte vanaf. Dat is het eerste dat je zult opmerken over de energie van geld. Het is warm.
Ik wil graag dat je ‘hoi’ zegt en het vertelt dat je het toestaat om zich aan je bekend te maken. En dan luister je eenvoudigweg.
Maak je mind stil en luister.
Laat beelden en gedachten die tot je komen toe, laat het gebeuren.

De eerste keer dat ik dit deed, kreeg ik een plaatje van mijn moeder die een bankbiljet uit mijn mond griste, mij meetrok naar de badkamer en mijn mond uitwaste, me vertellend hoe vies geld was en dat ik het nooit in mijn mond mocht stoppen. En dan ik altijd mijn handen moest wassen als ik geld had aangeraakt.
Natuurlijk heeft het me geshockeerd, en het veroorzaakte een enorme blokkade. Want ik kon daardoor geen geld toelaten in mijn leven, weetje, ik kon geld niet toestaan me te raken want het was vies!

Dus toen ik dat beeld zag was ik nogal verbaasd, ik was de hele anekdote helemaal vergeten. Dus ik bedankte het en liet het los.

Als jij enige vorm van negatieve feedback krijgt van deze oefening, dan is dit alles dat je te doen hebt: bedank de beelden, de gevoelens, de blokkades… en laat ze los. Ze komen juist nu omhoog zodat jij ze los kunt laten.

Het kostte mij een aantal weken om door een paar blokkades heen te komen, en uiteindelijk was ik in staat om simpelweg te zitten en het geld toe te staan om zich te uiten.

Oefening, volgende stap

De volgende stap is om het geld toe te laten in je energieveld. Jouw energieveld is je leven, het is wie jij bent. Het is je lichaam, je gedachten, je emoties, jouw realiteit.

Wanneer je dus een goede, positieve feedback van geld krijgt, en je staat het toe om zich helemaal en compleet aan je te openbaren, pas dán wil ik dat je het vraagt om in je leven te komen. Om in jouw energieveld te komen.

Ik kan je vertellen dat het erg blij is om dat te mogen doen. Want geld vindt niets leuker dan overvloedig te zijn in je leven. Dat is de enige manier waarop het zich kan uiten, overvloedig zijn, in ieder aspect van je leven.

Hoe vertaalt zich dit praktisch gezien? Simpel, je laat het biljet tussen je handen warm worden. Je staat het toe om warm te worden, zelfs heet. En je staat toe dat die warmte groeit en je omhult. Je staat die warmte toe om in je leven te komen, en de flow ervan, en de liefde ervan.
De signatuur ervan, zo zul je merken, lijkt heel erg op die van Moeder Aarde. Ze zijn één. Heet het welkom, omhels het.

Neem de tijd om dit ten volle te voelen en om dit af te ronden.
Wanneer je klaar bent, bedank dan het elementaal geld voor deze volledige kennismaking. Als je je ogen had gesloten, open ze dan, en berg je geld op. Vergeet niet om deze oefening minimaal een maal per dag te doen.

Ik hoor graag je ervaringen met deze oefening.  Je kunt ze onder dit bericht posten. En kun je Engels schrijven dan kun je ook schrijven op de site van Inelia Benz, hier. Je vindt er al veel opmerkingen van mensen die de oefening gedaan hebben, evenals de audio file in het Engels.

Vertaling: Sjamama

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs