Lauri Fransen in Yin Tijd: fascinerend

In de Cirkel van Isis zijn betekent je laten omhullen door de Baarmoeder van de Goddelijke Moeder, hoe Zij ook genoemd wordt: Isis, Ashera, Artemis, Demeter, Brigit, Freya of Maria. Zij is Degene met de Tienduizend Namen, overal op aarde in één of andere vorm bekend. Haar Wezen is Liefde en Eenheid. Daar in Haar heilige ruimte, de Cirkel, kunnen wij delen met elkaar. Isis is een Deur, een Poort. Eén van de vele ingangen naar het Goddelijk Vrouwelijke, de kern van de Schepping.

Lauri Fransen schrijft dit op haar website. Een mooie inleiding naar haar werk, de twee boeken die ze schreef, de vrouwencirkels..

Lauri wordt geïnterviewd in Yin Tijd deel 12. Het is zeker geen vraag- en antwoordgesprek maar een boeiend tweegesprek. Yin Tijd is een samenwerking van ‘Nietskunner’ Gerard Petersen en filmmaker Frank Kouws.

Lauri Fransen bij Yin Tijd

Zoveel goudklompjes in dit interview!

Alhoewel ik de twee boeken van Lauri heb gelezen, had ik haar nog niet eerder ‘live’ gezien. Wat me opvalt is haar analytische geest en haar humor. Ik zie ook een vrouw die dat analytische heel goed kan combineren met het gevoel en het hartsbewustzijn.

Ik vind het interview fascinerend, met name vanwege de veelheid aan interessante onderwerpen die ze te berde brengt. En ook valt me de mannelijke zachtheid van de interviewer op. Zoals hij telkens even een ‘hum’ geeft ter bevestiging. Zijn eigen inbreng over een moeilijke periode in zijn leven. Kwetsbare openheid. Lauri zegt terecht aan het einde: “We hebben meer mannen zoals jij nodig”.

Opsomming

Een kleine opsomming wil ik je geven van de onderwerpen die mij opvallen:

 • Het idee dat je meerdere incarnaties tegelijkertijd kunt hebben. Je ziel is zoveel groter dan je denkt en ze bevat alle subpersoonlijkheden, delen van je eigen ziel die zich op andere manieren manifesteren.
 • De NewAge beweging en het ontstaan ervan. Niet in de maatschappij willen staan. Geen maatschappijkritiek mogen hebben. Alleen het licht willen zien en het donker negeren.
 • Wat een matriarchaat écht is en niet wat wij dénken dat het is.
 • In vroeger tijden werd de zon beschouwd als vrouwelijk! Dit sluit aan bij iets wat ik ooit heb gelezen en nadien vaak over na heb gedacht/gevoeld. Mijn liefste vriend Nalin, een boeddhist wetenschapper, legde het mij jaren geleden al uit, dat de tijd arriveerde dat het mannelijke de boventoon ging voeren. Zij hebben toen de vrouw naar de maan verwezen.. En ze draaiden alles 180 graden om, de man zou de scheppende kracht bezitten, de vrouw was slechts het vat waarin de man zijn scheppende zaad kon storten.

  Voeg daarbij het idee dat de maan ooit naar ons zonnestelsel is gebracht.. toen kregen we seizoenen. En werd de vrouw afhankelijk van de maan voor haar cyclus. Een manier om veel mensjes op aarde te krijgen? Want hoe raar is het dat de vrouw elke maand vruchtbaar is? Terwijl de meeste grote zoogdieren hun eigen vruchtbaarheidsseizoen hebben.

  Gezeten op Burrow Mump in het Zuiden van Engeland, met uitzicht op de Glastonbury Tor, kreeg ik contact met de energie van de oude priesteressen van Avalon, die me dit bevestigden.
 • Parthenogenese, o.a. de priesteressen van Isis konden dit, na jarenlange training. Ze brachten spontaan vrouwelijke kinderen voort, zonder de invloed van de man.
  Ik vraag me af, of sommige kloosterzusters die spontaan zwanger bleken, niet inderdaad deze staat hadden bereikt? Misbruik daargelaten, want dat kwam (en komt nog steeds) ook veel voor.
 • De Yang baarmoeder/vrouwelijkheid brengt iets naar buiten wat tot dan toe verborgen is gebleven. Visie van de diepte-psycholoog: De fallus het Yang mannelijke, naar buiten toe gericht. De testikels het maanachtige vrouwelijke. Omhullend, verzorgend, beschermend. Als de Yin vrouwelijkheid er niet mag zijn krijg je een lege fallus.

Kijk het interview. En hier vind je haar boeken!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs