Lekker: chaga elixir getest

Pippo van Puur Nordic las mijn blogs. En vroeg mij om een product uit te kiezen om te testen. Hoewel ik geen typische blogger ben, die voortdurend producten test, kon ik dit echt niet zomaar laten gaan. Want ik hou van chaga.

Al eerder schreef ik over deze wonderlijke ‘paddenstoel’, de berkenweerschijnzwam zoals hij in Nederland heet. Chaga heeft prachtige eigenschappen die door diverse instituten zijn onderzocht op hun gezondheidsbevorderende eigenschappen. De Russen en Scandinaviërs weten dit al heel lang, vooral in de uitgestrekte bossen van Siberië en Lapland drinkt men al eeuwenlang aftreksels van chaga. En die mensen hadden (en hebben) een wonderlijk sterk gestel. Wil je daar meer over lezen? Mijn eerdere blogs lees je via deze link.

Afscheid van mijn gekoesterde schat

De vraag van Pippo van Puur Nordic kwam eigenlijk precies op tijd! Want ik had mijn voorraad aan chaga (een flink brok uit Maine in de VS) van zolder gehaald en ontdekt dat er een schimmel in zat die daar duidelijk niet hoorde! En dus moest ik afscheid nemen van mijn gekoesterde schat.

Via de post ontving ik een pakketje met twee doosjes chaga elixir, de pure en de versie met bosbes en crowberry. In een doosje zitten 30 kleine zakjes met een soort poeder, wat je in drankjes kunt doen. Bijvoorbeeld in je sap of in een smoothie. In Scandinavië en Rusland doet men zelfs vaak chaga in de koffie!

Ik kies ervoor om mijn chaga elixir puur te nemen, gewoon in water. Zo vind ik het lekker. Het is niet eens zo sterk als de chaga thee die ik zelf maakte van mijn grote brok. Maar het is wel driedubbel geëxtraheerd. Het smaakt vaag thee-achtig. En de versie met bessen heeft inderdaad een heel lichte bessensmaak, maar niet zoet.

Chaga elixir van Puur Nordic in pure chaga en met bosbes

Wat is eigenlijk crowberry? Nog nooit van gehoord. De website vermeldt als Latijnse naam Empetrum nigrum en dat kun je op zoeken op wikipedia. Het heet in het Nederlands kraaihei. Het besje groeit aan kleine struikjes in het Noordelijk halfrond (bij ons op enkele Waddeneilanden) en vooral in subpolaire gebieden. Het wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking gebruikt voor medicinale doeleinden, niet voor de smaak. De bosbes die ook in het elixir zit draagt bij aan de bessensmaak van je drankje.

Zuivere en hoge trilling

Iedere morgen neem ik een glas chaga elixir, vóór mijn ontbijt. Ik ben zuinig met het kostbare goedje en ik kan dus 30 dagen met één doosje doen. Nu ben ik 30 dagen verder en ik kan melden dat ik de morgen met meer energie begin, dat mijn stofwisseling wat soepeler verloopt en dat ik erg geniet van de zuiverheid van mijn ochtenddrankje. Het voelt goed, ik neem waar dat het een zuivere en hoge trilling heeft. Lekker!

Puur Nordic

Puur Nordic is opgericht door Pippo Limnell, een atleet uit Finland die in Nederland IJshockey speelt. Alle producten die hij introduceert in zijn webshop komen uit Scandinavië. De chaga komt uit zijn vaderland, Finland. Daar, tegen de poolcirkel is de lucht zuiver en dat levert topkwaliteit chaga op. Bedankt Pippo, ik kom zeker nog shoppen want je hebt zoveel mooie en lekkere producten!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs