Schuld – Een schakel in de ketting van slavernij

Gelooft iemand nog in het gratis weggeven van (spirituele) diensten? Ik kom het nog regelmatig tegen. En ik heb er zelf ook over getwijfeld. In het hieronder vertaalde artikel van Inelia Benz krijgen we allemaal weer eens een schop onder de kont. Ja, jij! En ik ook! 

Inelia Benz: In de toestand van dualiteit, of in andere woorden, in een dimensie die bestaat in termen van de ‘ik’ ben afgescheiden van de omgeving of de andere ‘ikken’, bestaat er een zeer strikte Wet van Energieuitwisseling.

Energie terug geven

Deze energieuitwisseling bestaat in feite hieruit: wanneer iemand iets weggeeft dat onderdeel van hemzelf is, zoals tijd, een dienst, produkt of ruimte, aan iemand anders, moet de ander de energie teruggeven in de form die voor de eerste persoon zinvol is. En in de zelfde hoeveelheid als dat wat oorspronkelijk was gegeven.

En wat gebeurt er als die energieuitwisseling niet plaatsvindt?

SCHULD. Karmische schuld is een schakel die twee mensen in een negatieve configuratie aan elkaar koppelt, een toestand van anderszijn, afgescheidenheid.

Energetische slavernij

Het financiële systeem, zoals dat tegenwoordig functioneert, is doordrenkt van schuld. Dit houdt mensen energetisch in slavernij bij het financiële instituut waar zij hun schulden maken.

Stel: een ‘lichtwwerker’ besluit dat zij (lees ook ‘hij’) haar leven voor het welzijn van de mensheid wil inzetten, en al haar tijd, energie, bereidheid en ruimte gratis wil inzetten. ‘Wetende’ dat het universum in gelijke mate zal antwoorden en haar zal voorzien van boodschappen, een woonplaats, kleren en al het andere dat zij nodig heeft.

Wat zij dan in feite doet is een web creëren van schuld, dat iedereen die zij helpt, inclusief haarzelf, in slavernij brengt.
Met andere woorden: In een negatieve programmering!

Karmische banden

Er zijn een aantal individuen die er veel genoegen en voldoening in scheppen om anderen te helpen zonder er iets voor terug te vragen. Dat schept vaak afhankelijkheidsrelaties (karmische banden) tussen de twee personen.

Energieuitwisseling hoeft niet per sé in de vorm van geld. Maar het moet absoluut wel iets zijn dat iedere persoon kan gebruiken. Een voorbeeld. Als een medium een reiki sessie krijgt aangeboden in ruil voor een reading, maar zij heeft helemaal geen reiki sessie nodig (of het resoneert niet met haar), maar accepteert die toch, dan is er schuld gecreëerd!

(Heeft vertaler dezes letterlijk meegemaakt. En heb het afgewezen. Cliënt is naar iemand anders gegaan.)

Wat mag je wél gratis weggeven?

Maar wat kun je nu gratis geven ZONDER dat het schuld creëert? INFORMATIE.
Informatie bereikte jou ergens anders vandaan. Het behoort tot het publieke domein, op een universele manier. Het behoort niemand toe. Je kunt het dus voor niets geven als je dat fijn vindt, of je vraagt er iets voor als het jou geld en moeite kost om het te publiceren of in het publieke domein te plaatsen. Wanneer je jouw tijd gaat gebruiken, jouw vaardigheden, energie of ruimte, om een ander te assisteren voor diens persoonlijke behoefte, is het onafwendbaar dat je er geld voor vraagt of een produkt of dienst die jij NODIG hebt.

Wanneeer je betrokken bent bij een liefdadigheidsinstelling die de maatschappij op de een of andere manier helpt, veroorzaakt dat geen schuld. De reden is, dat jij onderdeel van die maatschappij bent, dus iedere verbetering daarvan komt jou direct ten goede.

De stam zorgde voor de leraar

Vroeger was het zo dat de stam voor de healer/sjamaan/leraar zorgde. Zij of hij wist zich voorzien van voedsel, kleren en schone leefruimte.
Het patriarchale systeem heeft die culturele energieuitwisseling overboord gegooid. En inn vele gevallen zelfs illegaal gemaakt. Doordat we deze methode van het uitwisselen van energie met onze spirituele leraren niet meer gebruiken, zitten we opgescheept met het onderhandelen en het geldelijk betalen als manieren om karmische relaties schoon te houden.

Als jij je aangesproken voelt door de gedachte dat je moet betalen voor jouw spirituele groei, ben je hoogstwaarschijnlijk aangedaan door het patriarchale ‘armoede syndroom’. Dit werd een tijd geleden uitgevoerd om een wederzijdse afhankelijkheid in het leven te roepen tussen bepaalde religieuze organisaties of individuen en hun ‘volgelingen’.

Geen volgelingen meer

Het nieuwe paradigma, de nieuwe staat van zijn, heeft niet langer ‘volgelingen’. Alleen nog publiek. Een lid van een publiek is en blijft VRIJ om te vertrekken wanneer zij of hij maar wil.

Hoe maak jij de schuld(en), zowel geldelijk als energetisch, waar jij nu in zit ongedaan? Je betaalt ze terug aan het instituut of de persoon waar jij bij in de schuld staat. Je kunt ook werken aan je eigen ‘schone lei’, waarmee je iedere gehechtheid aan schuld loslaat.

En hoe stop jij de creatie van een keten van schuld? Je vraagt altijd om een uitwisseling van energie als jij diensten of produkten levert. En je betaalt altijd aan de persoon waarvan jij diensten of produkten afneemt.
Als ze geen betaling willen aannemen, ga je ergens anders heen!

Doe de oefening

Als je geldproblemen hebt, of moeite hebt met het idee van ‘moeten betalen voor wat in jouw ogen gratis zou moeten zijn’ doe dan de oefening om je relatie met geld te helen.

Inelia Benz, Ascension101
Vertaling HDH

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs