Verbonden met de energie van geld

Ik sluit mijn ogen en stem me af op de energie van het briefje tussen mijn handen. De energie van geld komt voor mij tot leven in de vorm van een stralend, vrouwelijk wezen. Ze doet me denken aan een toverfee, compleet met een toverstafje. Ze is gekleed in zonnige kleuren geel, wit en oranje. Bij gebrek aan een beter woord, zal ik haar de Geldfee noemen. Enige tijd geleden postte ik een vertaling van de meditatie met de energie van geld, van Inelia Benz.  .

Wil je zelf de geldmeditatie doen? Lees dan hier hoe je dat doet.

Ik ben ervoor gaan zitten en kreeg al snel contact met de energie van geld, die ik voor het gemak de Geldfee zal noemen.

Golf van emotie

Als ik vraag hoe het met haar is, voel ik een golf van emotie over me komen. Ze snikt het uit: ‘Ik ben niet meer nodig!’ Ik verzeker haar dat dat nog niet zo is, voordat wij hier op aarde geen geld meer zullen gebruiken, is er nog een hele overgangsperiode waarin we dat wel zullen doen. Nu krijg ik gedachten doorgezonden van misbruik, geld dat wel gedrukt wordt, maar geen waarde vertegenwoordigt. En het meeste geld, wat geen geld is, maar een digitaal cijfertje, dat niet de positieve energie van haar draagt, maar negatief, energiezuigend is. Het verdriet over die ontwikkeling is een overweldigende emotie.

Een verhaal ontvouwt zich uit de emoties van de Geldfee. Neem nou dat briefje tussen mijn handen, ik heb het geleend om de meditatie te doen. Zo’n prachtig geel briefje, ik had het in al die jaren van de Euro nog nooit zelf in mijn handen gehad. We zien dagelijks kleine grijze briefjes, rode, blauwe en zelfs oranje, maar bijna nooit dit zonnige geel. De briefjes van 100 en 200, we gebruiken ze niet. Tot voor kort wist ik niet eens dat er ook een briefje van 500 is!

En er is geen winkel die ze durft aan te nemen (behalve dure elektronicazaken). Bang gemaakt omdat ze weleens vals zouden kunnen zijn. Vals is bijten. En vals is angst. We zijn bang geworden voor geld. Gezegden over geld zijn vaak negatief. Geld stinkt. Je geld of je leven. Iemand geld uit de zak kloppen. Je geld te grabbel gooien. Het geld groeit me niet op de rug. Geld is de gesp van het harnas. Enzovoort.

En tegelijkertijd krijgen we zo nooit het hele spectrum te zien. De energie van geld kan zich niet manifesteren zoals het is bedoeld.

Helen van trauma’s over geld

De geldfee zucht en zendt me haar gedachten over haar naderende einde. Ik verzeker haar dat er andere planeten zullen zijn waar ze welkom is. Er zullen zeker ‘beschavingen’ zijn die een experiment met geld willen aangaan. Maar tot die tijd heeft ze echt nog wel wat te doen hier. Als mensen haar roepen om overvloedig te zijn in hun leven. En om ze te helen van de trauma’s die ze hebben over geld. Geldfee was zich er niet van bewust wat de gevoelens van mensen zijn over geld. Omdat maar weinig mensen het initiatief hebben genomen tot een echt gesprek. Ik vraag haar mij te helen van mijn eigen trauma’s over geld. Het steeds weer weglekken van geld, niet genoeg overhouden om de rekeningen te betalen, mijn kindertijd waarin mijn moeder bang was dat ze niet genoeg zou hebben en daarom zelfs van haar kleine uitkering nog wist te sparen. Geldfee wijst naar mij met haar toverstafje (hihi) en een krachtige warme energie stroomt door me heen.

Het briefje in mijn handen voelt warm aan. Ik bekijk het eens goed. Een zonnig gele kleur met de sterren van de Eurozone. Op de ene kant een hek met de poort geopend, op de achterzijde een brug. De poort is open en de  brug voert naar de vrijheid. En de sterren? Ik denk aan de ster op het toverstafje van de fee…

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs