Violette vlam

Volgens sommige esoterische tradities zijn er in de kosmos zeven stralen werkzaam, die verschillende kleuren hebben. De zevende wordt beheerd door Germain, en is een samenstelling van een aantal andere tralen. Het blauw, het roze, wit. De hartsenergie en de schepperenergie (van de architect van het menselijk lichaam!) en dat van de bron samen. Je kunt de energie van deze straal, dit vuur of de vlam oproepen om te zuiveren. Pijn, blokkades en trauma transformeren daardoor. Vandaar dat ontelbare energiewerkers met deze vlam werken en er allemaal een mening over hebben.

Zilverwit-violet

Violet is een benaming die eraan is gegeven zodat wij een beetje snappen welke kleur het is. Velen van ons kunnen tegenwoordig die engelenkleuren zien, maar er zijn nog geen namen voor! Germain heeft bij diverse gelegenheiden al eens aangegeven dat je de vlam het best zilverwit-violet kunt noemen. Die info is helaas nog lang niet bij iedereen doorgesijpeld.. Er komen steeds nieuwe inzichten bij, die niet iedereen kan of wil bevatten.

Vergelijk het met een computer (PC), veel mensen zijn huiverig om te upgraden, omdat ze veiligheid ontlenen aan hun huidige kennis van de software. En als ze upgraden, proberen ze vaak nog de software te gebruiken volgens hun vaste (achterhaalde) methoden. En gaan ze klagen over alle functionaliteiten, omdat ze het nog niet snappen en gevoelens van onveiligheid krijgen. (Veel MAC-gebruikers zullen zich niet herkennen in dit verhaal, zouden zij een ander karaktertype hebben?)

The Saint?

Germain, bij de weg, is zeker geen heilige, hij is dus geen Sint.. alleen zijn veelgebruikte familienaam is ’toevallig’ St. Germain. Hij vindt het erg amusant dat vervolgens iedereen denkt dat hij heilig is. Verre van dat!

Hij is ook de paljas, de joker die iedereen graag op het verkeerde been zet, uit zijn comfortzone haalt, alles in het belang van de vooruitgang! Althans, hoe hij het ziet, hij heeft nog de meest menselijke trekken van het hele stel..

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs