Vitamine b12 tekort, begin van een nieuwe reis

Meer dan 10 jaar heb ik nu sjamaanse healing gegeven aan mensen die mij vinden via deze website. Ik volgde een hele reeks van cursussen en doorliep diepgaande spirituele processen om mijn cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Helaas bleef ik zelf bij vlagen ontzettend moe, uitgeput zelfs. Een hele reeks van lichamelijke klachten kwamen daarbij. Tot een punt dat ik dacht: “ik kan geen mensen helpen als ik er zelf zo slecht aan toe ben.”

Daarom ontvang ik tijdelijk geen cliënten meer. Na veel research werk en ’trial and error’ voel ik dat ik nu de oorzaak van mijn slechte welbevinden (lichamelijk én spiritueel) heb gevonden. Vitamine b12 tekort. En naar schatting meer dan de helft van de mensen heeft dit! Dus misschien jij ook wel?

b12 tekortDe materie van b12 tekort had ik al eens eerder onderzocht. Maar ik vond het hopeloos ingewikkeld. Tot ik vorige week opeens stuitte op een voor mij nieuwe website over dit fenomeen. Ik raad je aan om de site helemaal door te lezen. En lees vooral ook de ervaringsverhalen. Ik herken er echt zo ontzettend veel in. Tot tranen geroerd kan ik wel zeggen.

Bevestiging

Een telefoongesprek met Bo Baden (zijn nummer staat op de site vermeld) bevestigde mij in mijn vermoedens. Wat heel frappant is: Iedere therapie die ik start, of ieder (genees)middel voor een van mijn kwalen, lijkt in het begin succes te hebben maar al na een of twee weken gebeurt er dan he-le-maal niets meer! Bo Baden benoemde dit als typisch horend bij een b12 tekort. Terwijl ik me al jáááren de hersens pijnig: “Waaróm is dat zo bij mij??” Pijnstillers, weeënopwekkend middel bij de bevalling van mijn kinderen, …  natuurlijke middelen zoals komboecha, aloë vera sap, kruiden, tincturen, remedies… NOPE niets werkte. Saillant detail: zelfs de tweede sessie iboga haalde bij mij niets uit. Dank je wel Bo, dit was precies de juiste bevestiging die ik nodig heb.

Voor de zekerheid ga ik naar mijn huisarts om de juiste testen aan te vragen maar los daarvan kan ik gewoon gaan starten met de supplementering van b12 (in de juiste vorm). Ik weet dat het tot wel zes maanden tot een jaar kan duren voordat het het gewenste effect heeft. Maar ik hoop natuurlijk al eerder iets te merken en zal in dit blog daarvan verslag doen. Mijn hele leven ben ik al bij vlagen zo ontzettend moe en uitgeput! En op de lijst van symptomen die de website vermeldt, scoor ik er minstens 25. Mijn partner zelfs meer dan 30! Dus die doet ook gezellig mee. 😉

Een paar tips alvast voor als jij jezelf herkent in mijn verhaal:

 • als je je wilt laten testen, zorg dat je de juiste testen vraagt (test de actieve b12, Saltro doet dit sinds 1,5 jaar)
 • interpreteer de testen volgens de richtlijnen die je op de website b12 tekort vindt
 • zorg voor de juiste supplementering (er bestaat ook een niet-opneembare vorm van b12 en juist díe geeft de huisarts je als je niet oplet)

>> Lees hier verder voor het vervolg.

Delen:

5 Replies to “Vitamine b12 tekort, begin van een nieuwe reis”

 1. Petra schreef:

  Hoi , ik zit net je verhaal te lezen, over b 12 tekort.
  Ik ben bij een arts geweest in het Flevoziekenhuis Lelystad ( d’r auwerda )
  Die erkent het te kort aan b 12.
  Misschien is iets voor je.
  Groet Petra borgman

  • sjaMama schreef:

   Dank je wel Petra! Ik ben vanmiddag bij de huisarts geweest. Die stond er ook voor open en hij onderkende zelfs dat er soorten b12 zijn. De bloedonderzoeken zijn in ieder geval door hem goedgekeurd, morgen even laten prikken.

  • Dag Petra,
   Ik ben reeds 2 jaar bezig en geeft de b12 door als therapeut, ook test ik. Helaas onderkende deze artsin Lelystad het wel, maar hij geeft slechts hydroxil-injekties!!!Dit is een moeilijker opneembare vorm!
   Ik heb hem aangeschreven maar hij heeft niet de mogelijkheden zoals ik,wij hebben. Ik heb inmiddels B12 injecties de methylvorm en daarbij dus ook de foliumzuur voor een betere opname! Later blijkt dat de zuigtabletjes van Mens Sana voldoende tot zeer goed tewerken en de injecties niet meer nodig zijn.

   Verder ben ik inmiddels veel mensen aan het coachen.Advies, als je je laat prikken, weet dat als je een vitamine suppletie gebruikt, dat kan zijn multi of vit B12 als tabletjes of een andere vitamine, de uitslag van het bloed niet betrouwbaar is.De vitamine van de tabletjes of zuigtabletjes zitten in het bloed, maar niet in de weefsels/organen. Misleidend ook voor de huisarts,welke zijn beoordeling daardoor vertroebeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs