Vitamine B12tekort, deel 3

happybrainIn het vorige blog vertelde ik uitgebreid over alle symptomen van de verstoorde Vitamie B12 stofwisseling. Als je dat eerst wilt teruglezen, kijk dan even hier. Dit blog is alweer deel 3 in de serie. 

Eerst het persoonlijke nieuws en dan daarna een interview met Hans Reijnen.

Het gaat lekker vooruit nu ik de driedubbele dosis neem. Met 3x methylcobalamine, 3x adenosylcobalamine (en 3 foliumzuur) zit ik nu op 60.000 microgram per dag! Wat ik ervan merk?

  • Exit ‘brainfog’
  • Minder vermoeid
  • Verbeterde spierspanning
  • Minder vocht vasthouden
  • Ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën
  • Kleine verschuivingen in mijn stofwisseling
  • En de klapper wat mij betreft: psoriasis een stuk minder!!

Ik ga nu gewoon door op de ingeslagen weg en ben heel benieuwd wat het me nog verder kan brengen. Ik merk wel dat het ‘normaal’ worden van mijn lichaam me ook weer voor nieuwe uitdagingen stelt. Ik krijg namelijk last van opvliegers! Daarvoor neem ik nu mijn tinctuur van hop, waarmee dat weer wat zou moeten verbeteren.

Interview Hans Reijnen over B12

Hans Reijnen is arts voor klassieke homeopathie en bioresonantie therapie.  Hij deed een uitgebreide observationele analyse: hij behandelde 520 patiënten met vit.B12 tekort en ontdekte veel nieuwe feiten aangaande de symptomatologie, het stellen van de diagnose en de behandeling van deze ziekte.

Hij wil definitief afrekenen met het grote aantal misverstanden over M.Addison-Biermer (de aandoening die veroorzaakt wordt door B12-tekort). Naast de suppletie van vitamine B12 behandelt hij veel patiënten met nieuwe homeopathische geneesmiddelen gemaakt van 6 verschillende vormen van vitamine B12. Hij ontdekte dat alle patiënten bij wie het vermoeden bestaat op het bestaan van een verloren tweelinghelft* een vit.B12 probleem heeft of krijgt. Kernthema van al deze patiënten is: bestaansrecht. Bovendien ontdekte hij dat veel van de zogenaamde HSP-ers (HSP= hoog sensitief persoon) ook een verstoorde B12-stofwisseling heeft.

*) Vanishing Twin Syndrome. Doe een zelftest. Boek: Het drama in de moederschoot. Uitleg Hans Reijnen.

Onlangs verscheen een interview met Hans Reijen in het Belgische blad Change. Bo Baden maakte hiervan een samenvatting, die ik hieronder graag met je deel.

**********************************

vitamineb12tekortDOKTER HANS REIJNEN OVER VITAMINE B12 – EEN VERGETEN WELDOENER VOOR LICHAAM EN GEEST

“Wow, nu heb ik er zin in!”

Hans Reijnen: “Een vitamine B12-tekort komt veel vaker voor dan we doorhadden. Epidemiologisch gaf dat een enorm schrikeffect. Tien tot 15% van alle mensen heeft een B12-tekort. Boven de vijftig is dat 25 % en van alle geriatrische patiënten (alle 65 plussers met chronische klachten) 52%!

Bovendien blijkt een B12 tekort veel meer symptomen veroorzaakt dan er van oudsher aan worden toegekend. Ik schat dat nu minstens 40 functies op allemaal vitale onderdelen samenhangen met B12. Dat zijn er veel meer dan we van oudsher kennen. Daarbij komt dat we dit 30 jaar geleden aardig in beeld hadden, maar nu zijn we het bijna geheel kwijt. Het is een vergeten ziekte.”

Hoe ontstaat een B12 tekort?

“Door een auto immuunreactie tegen de pariëtale cellen van de maag is de productie van de intrinsieke factor verstoord en kan vitamine B12 onvoldoende worden opgenomen in het lichaam. Waarom gebeurt dat? Je hebt eerst al gewone allergieën: je maakt anti stoffen tegen koemelk, pinda’s en weet ik wat nog meer en de volgende stap is dat je antistoffen gaat maken tegen je eigen lichaamsonderdelen”.

En dan zeg jij, als je B12-niveau oké is, dan gaat die auto-immuniteit weg?

“Ja, als ik die megadosering B12 geef, dan hou je op antistoffen te maken tegen alles waar je allergisch voor was en tegen de eigen organen, en dan herstelt jouw afweer tegen virussen, bacteriën en schimmels. Je eigen herstel wordt zó geactiveerd dat je weer in staat bent je eigen vloer aan te vegen. Binnen 2 maanden heb je alles energetisch weer op de rit. Daarna duurt het nog 3 á 4 maanden om ook fysiek verbetering te ervaren. Dat is wat ik hier continu loop te registreren”.

Ik concludeer dan dat B12 een heel grote rol speelt voor je imuunsysteem.

“Juist. Dat is zo. Het is een imuunmodulator, zo zou je hem kunnen noemen. Dus, en daar heb je het, als hij aanwezig is, dan functioneert alles goed. Als B12 er niet is, dan krijg je allerlei imuunproblemen.

INCARNATIEPROBLEMEN

Wat daarnaast ook heel opvallend is, is dat heel veel B12-ers een incarnatieproblematiek hebben, dat wil zeggen: die ziel zit er niet goed tussen. Het lukt ze niet om volledig ja te zeggen tegen dit leven in dit fysieke lichaam in het hier en nu op deze aarde. Het zijn vaak hoog gevoelige oude zielen die een grote verbinding hebben met boven. () En ze zijn dus veel wakkerder dan de rest. En daardoor hebben ze zo gruwelijk veel last van alle ellende die in de wereld nog zichtbaar is waardoor ze dit haast niet kunnen aanzien. Dus ook dat is een reden om niet ja te zeggen tegen dit leven. Ik nodig die zielen dus uit om ja te zeggen. En daarvoor heb je wel voldoende B12 nodig. Want ik denk dat ieder mens – en die kan nóg zo spiritueel zijn als hij/zij wil- die een B12 tekort heeft en die dit nog niet bij zichzelf beseft, er nooit in zal slagen om vitaal te zijn. Dan wordt je én niet gezond in fysieke zin, maar dan ga je ook die eenheid in je hart niet vinden. Dat denk ik écht. En niet dat het je anders niet lukt, want je wordt sowieso nu geholpen door de kosmos: wat eerst 10 jaar duurde hoeft nu maar 2 jaar te duren. Maar het is toch veel fijner als je gewoon B12 neemt en je het nog sneller voor elkaar krijgt”.

Waarom lukt het niet om dit belangrijke B12-verhaal binnen de klassieke geneeskunde op de kaart te zetten?

Het goede nieuws komt uit de verkeerde hoek. Ik ben een kwakzalver volgens hen. Het is een groot verhaal, het is een ingewikkeld verhaal en de resultaten zijn veel te mooi. Ik was in het begin zó enthousiast dat ik dacht dat we het morgen of tenminste volgend jaar allemaal door zouden moeten hebben.. En nu zie ik dat dat sowieso niet gaat lukken en daarom ga ik ook een toontje lager zingen. Het heeft gewoon zijn tijd nodig en dan komt het wel.

“DIT BEN IK”

Je ziet mensen die zichzelf in het verhaal herkennen en die zeggen: “hier heb ik 20 jaar op zitten wachten om dit te horen want dit ben ik”. En dat maak ik hier aanhoudend mee. Je ziet dat ze als het ware helemaal opbloeien. Daar waar ze voor die tijd een soort van aarzeling en twijfel hadden om volledig ja te zeggen tegen dit leven, zie je ze ineens zeggen “wow, nou heb ik er zin in!”. En dat waren mensen die ook last hadden van overmatige moeheid, angst, spanning, depressiviteit, depersonalisatie. Ze verloren hun glans, ze waren nog maar een schim van zichzelf.

Ja, ik verwacht dat die verandering blijvend is. Vaak zie ik enorme verschillen en ik heb nog nooit iemand die deze ‘jump’ heeft gemaakt, zien terugvallen, hooguit tijdelijk.

“IK GA VEEL TE HARD”

Vergis je niet, 80 % van wat ik nu durf te beweren is volkomen nieuw. Al die B12-gebreksymptomen die er bij zijn gekomen, hoe de diagnostiek bedreven moet worden, het feit dat je geen hydroxo cobalamine B12 moet geven maar methyl én adenosyl cobalamine B12, mét foliumzuur en dan ook nog in zulke hoge hoeveelheden, dat is vloeken in de kerk voor de meesten. Ik ga veel te hard.

Dus had ik nou maar één of twee dingetjes en had ik dat dan dubbelblind onderzocht en daar een prachtig artikel over geschreven en had ik dat dan slaafs en braaf ingestuurd bij The Lancet of het NTvG. Dan waren zij het ook gaan onderzoeken en als zij het dan ook zien, dán is het pas waar. Nou, ja, dat heeft Reijnen niet gedaan”.

Bron: Interview uit het Belgische 3-maandelijkse magazine CHANGE.

NB: Het volledige interview met arts Hans Reijnen over zijn Vitamine B12 ontdekking is te lezen in het zomernummer van CHANGE; te bestellen voor 7,95 (inclusief porto) via deze link.

De website van het blad CHANGE: www.changethinkpositive.eu.
Website met de B12 zuigtablettenformule van Hans Reijnen: www.vitamineb12nu.nl.

Op deze website vind je een uitgebreide symptomenlijst, uitleg over wat vitamineB12 tekort inhoudt en veel ervaringsverhalen!
Website van arts Hans Reijnen uit Deurne zelf: www.menssana.nu.

Bijna al zijn boeiende Nieuwsbrieven vind je hier.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken in deze site

Alle blogs